Saturday, February 9, 2013

PUTERI BAYU BEACH RESORT PANGKOR


PUTERI BAYU BEACH RESORT PANGKOR | PRICE | HOTEL & CHALET

Tahun baru Cina sekali lagi pilihan family untuk bercuti dah 5tahun berturut-turut still pilih Pulau Pangkor sebagai tempat percutian untuk family day. Masih juga memilih tempat penginapan yang sama Puteri Bayu Beach Resort yang sangat mempersonakan dan tidak pernah sesekali jemu untuk ke resort ni dan Pulau Pangkor.
PUTERI BAYU BEACH RESORT
PANGKOR ISLAND MALAYSIA

Serba sedikit mengenai resort yang family-family aku pilih ni. 4 family yang join tuk percutian kali lebih kurang 20 orang. Tempat penginapan ni memang sesuai untuk family day korang boleh pilih jenis rooms & chalet mengikut pilihan hati korang. Macam kami semua pilih Chalet Family Villa dan Garden Villa.

Sebab ramai kan jadi ini lah pilihan terbaik kongsi lah sorang sikit lagipun villa ni sangat luas dan selesa ok.

FAMILY VILLA

Family Villa ( 8 Unit )
Price :
Cuti  Umum             Promo W'end           Promo W'day
                                ( Fri-Sat )              ( Sun - Thurs)
RM900                     RM550                     RM450



Garden Villa 
Price :
Cuti  Umum             Promo W'end           Promo W'day
                                ( Fri-Sat )              ( Sun - Thurs)
 RM400                    RM250                      RM200

Bayu Villa 
Price :
Cuti  Umum             Promo W'end           Promo W'day
                                ( Fri-Sat )               ( Sun - Thurs)
 RM500                    RM300                      RM250

Hotel Rooms
Standard
Price :
Cuti  Umum             Promo W'end           Promo W'day
                                ( Fri-Sat )               ( Sun - Thurs)
 RM250                    RM140                       RM120

Superior
Price :
Cuti  Umum             Promo W'end           Promo W'day
                                ( Fri-Sat )               ( Sun - Thurs)
 RM270                    RM155                      RM140

Deluxe
Price :
Cuti  Umum             Promo W'end           Promo W'day
                                ( Fri-Sat )               ( Sun - Thurs)
 RM340                    RM225                       RM175

Harga untuk 1 malam tau. Kalau korang selalu g sini boleh lah dapat % macam mana family kami dapat..hahah...Boleh tengok sini juga --->http://www.puteribayu.com

Tunggu next entry after vacation okeh . Selamat bercuti dan berhati-hati ketika memandu ingatlah orang yang tersayang..

KL-PENANG-PANGKOR-PENANG-KL
OFFBLOG 5DAY....


47 comments:

Ayu azmir said...

seronoknya bercuti.... cantiknya tempat penginapan....selamat bercuti...

kisah si dairy said...

Seronoknyer dapat bercuti kat sane kan...harap2 dapatla gi sane..
one fine day..haha

Sally Samsaiman said...

cuti 5 hari lagi...? hehehehe...have a nice day HH! :)

Leeza dayasari [santai leeza] said...

Selamat bercuti yer hery....

Leeza dayasari [santai leeza] said...

Selamat bercuti yer hery....

Mas Zull said...

assalamualaikum hazwan hairy...bestnya selamat bercuti yer...:)

Budak Kampung said...

jalan sakan ni..haha iman yg dok dekat ngn lumut lgsg xpenah jejak g pangkor tau..

Budak Kampung said...

jgn lupe buah tgn ckit tok kite ek..hapy holiday ^_^

baby comel said...

Wah seronoknya dia.. Selamat bercuti okey.

Remy hazza said...

selamat bercuti hairy...kirim salam pada semua keluarga.... drive carefully.....

Mia Kassim said...

Selamat bercuti2 Malaysia...... :D

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/

Anak Pak Muin said...

happy holiday!

Silent Thinker said...

wah bestnya g pangkor...dah setahun x g..

Aroi Locking!
Pernah dengar?Pernah try tak?
Cepat LIKE & leave a COMMENT dekat blog!TQ

http://safiyahezora.blogspot.com/2013/02/aroi-lokcing.htm

^^eKaTiKaH^^ said...

wuu, selamat bercuti hairy.. hihi.. nnt nak try g sane pulak la. kali nie kite p holiday kat kelantan jew.. :D

Sally Yatiey said...

Selamat bercuti! :D

Syaifuddin Alias said...

wah3..nanti aku nak buat promo kat genting pulak :) hahaha

AyueJean AJ said...

Bestnya...
Family AJ selalu tengah tahun atau hujung tahun...
Kitorang biasanya ke PD... =D

miz ruha said...

bestnya pergi bercuti...
tak pernah lagi ke pulau pangkor...

Orga said...

sonok nya hairy, ke pangkor pulak tu, tambah dengan family...memang best sangat. boleh tahan jugak rate harga, kalau pergi nanti boleh stay sini :)

Cik Pensil said...

berjalan sakan :D

NIA SI DRUMSTICK said...

Waaa..lm la pak cik hairy ni hilang xhapdet belogg dier..ehehe

Ahlam Miera Amirul Shafie said...

saya jeles dgn awk sbb pg brcuti.. hahahakkk btw selamat bercuti!!!!

C.T.K said...

wahhh..family hery ade buat family day ye..mesti meriah kan...best r, smbil2 tu bleh bercuti ke tmpt2 best :D

fifie said...

Tahu tak fie tak pernah bercuti ke pulau except Langkawi dan Penang. Hahaha. Kesian kan?

Cik Nur said...

pernah pegi pangkor, tapi tak sewa dekat sini..sewa dekat teluk nipah... :)

selipar putih said...

lama ah xpergi pangkorr..awal ulu raya cina ingat nak pgi sini..last minut tukar pilihan..

rAIHan said...

pernah pergi pangkor sekali je, walaupun kg kat perak. haha.

p/s : huuu..lamanya tak singgah blog herry. hee.

inasazali said...

ina blum jejak kn kaki kt pulau pangkor ni lg. teringin nk pegi. mybe soon..hehe

ashadin said...

amboiii offblog sampai 5 hari? best nyaaaaa hehe

MaYa MustWany said...

berminat gak ni..coz tak pernah g pangkor w/p kampung perak

Lia Ilnia said...

hari tu cuti di pangkor menginap di pangkor island beach resort. okey jugalah kat situ.

NAL said...

Mesti best dapat tenangkan fikiran... :)

BUNDA a.k.a KN said...

walaupun bunda orang Perak, tapi belum pernah sampai kat Pangkor ni...

aisyah fashadeland said...

salam . hai blogger cute . saya follow sambil singgah blog awak . follow me back?

Rosmiza Ali said...

Selamat bercuti! ^_^

Sukma Haron said...

Pulau Pangkor tempat jatuh lagi dikenang...suka tempat nie,,,tapi belum pernah menginap di puteri bayu beach resort.

Dunia Wilma said...

Mesti best kan Hazwan ^_^

MawardiYunus said...

dah lama nak p pangkor ni.. tp sampai skang xberkesempatan.. kalau dpt p ngn geng2 blogger kan best

inche hlovate said...

amboi lamanya bercuti heru oii

Dianaa said...

pegi Pangkor? haritu pun family FD plan nak ke Pangkor. tapi takut ramai orang sbb tgh musim cuti kan :D

Mrs Velentine said...

bestnya dapat bercuti...enjoy you holiday

Leeza dayasari [santai leeza] said...

leeza ada tag hery, kalau sempat join lah...
http://www.santaileeza.com/2013/02/big-giveaway-by-cikgu-fizi-fizgraphic.html

Eazy Izzuddin said...

nice !
boleh bercuti hehe
xD

ayut said...

bcuti bsama family... :)

Anonymous said...

Tiap kali Hari Raya, saya sekeluarga bercuti di Pangkor dan sudah 2 tahun berturut kesana. Tapi kami menginap di Pangkor Village Resort atas sikit dari Bayu. Yang bestnya Resort ni..promosi sikit. Harga berpatutan compare dengan Bayu yang saya rasa tak mampu..
Makanan boleh order dari Restorannya yang pasti sedap. Ada pakej bot untuk snorkeling dan keliling pulau dan juga disediakan permainan air, banano bot, jet ski.
Dan yang paling best Bilik yang betul2 berhadapan laut hanya lebih kurang 30 langkah...
Insyaallah akan kesana lagi May ini.
Pangkor tunggu kehadiran kami sekeluarga...

Sue-Rya Qistina said...

xde la mahal sgt. tgh price murah2 je tu. haihhhh..bila la akak dpt ke sana ye. huhuhu