Tuesday, February 19, 2013

PUTERI BAYU BEACH RESORT PANGKOR | PART 2


PUTERI BAYU BEACH RESORT PANGKOR | RESORT TERBAIK DI PANGKOR | VACATION 

Mood nak menaip makin membuak-buak plak seterusnya masih lagi pasal percutian di Puteri Bayu Beach Resort Pangkor. Kalau korang yang belum tengok lagi entry lepas boleh klik SINI

Untuk entry ni nak cerita sedikit semasa sampai di Puteri Bayu Beach Resort Pangkor ni dan serba sedikit gambar sekitar resort ni..Kami sampai dalam pukul 12 tengahari selepas bersesak punya lama dekat jetty Lumut. Dah sampai ni terus ja cheak in nasib baik lah boleh masuk dalam chalet dah time ni..

SNAP LAST YEAR PUNYA
TAPI BEG TETAP BYK NI..HAHA
So acaranya mestilah makan-makan setelah berlapar dari menunggu feri lagi. Makanan ni bawa dari rumah ja senang sikit sampai terus ja makan..hehe. Sorang sikit bawa lauk jadi lah banyak bak kata pepatah berat sama dipikul ringan sama di jinjing..hahaha...okeh tak de kena mengena meh sini tengok gambar..

NI PUN SAMA
STIL MAKANAN YG XBERUBAH..HAHA

Dah terliur tengok makanan simple tu? meh sini nak tunjuk chalet sekitar Resort ni plak..


Sangat menarik resort ni ea kalau korang sekali datang mesti nak datang lagi macam kami ni dah 6tahun berturut-turut time raya cina mesti dekat sini dan chalet tetap yang sama no 141 menghadap laut..haha..Tak kan mungkin ada orang lain yang akan amik chalet ni selain kami...haha...


meh tengok entry sebelum ni dibawah..Kena baca dari awal baru menghayati percutian ni kot-kot lah korang leh berangan dulu kan?haaaa ok juga.. :p

PUTERI BAYU BEACH RESORT | CHALET FAMILY VILLA





52 comments:

RadhiahIlyas ッ said...

wahhh cantik pmndngan chalet :D nk prgi laa skali.


http://catberrymilk.blogspot.com/

Zaidalifah Hussin said...

Salam...

teringin ar nak g pangkor...
rasa macam best tengok tempat ni..
rasa sesuai x nak celebrate annivesary mac nnt :)

The ShomeL TwinZ said...

bestnye, tak pernah dtg sni pon :)

Sue-Rya Qistina said...

mmg bestlah tgk korang punya tmpt penginapan. tgk makanan terus rasa lapar. hahaha

Emas Putih said...

byk jugak beg hahaha

Aku Penghibur said...

wahhh seronoknye... bestkan jln2

Izzati Suhaide said...

wow..best nyerrr...he3

Kesuma Angsana said...

wah menarik betul kat sini ye

kisah si dairy said...

wah...damainyer rase...

Phat said...

lama x p pangkor

Syazana Zainn said...

bila pi sana? tak bg tau pon

pangkor --- ipoh sejam lebih jek.hahaha

yana aina said...

best nya ... makanan tue. hehehh HH nie seronok ler .. holiday jerk ^^

selipar putih said...

cantiknya tempat ni..lama gak dah tak pegi pangkor..

✿ pink velvet ✿ said...

best kan kat sane.. kitorg pon kalau bercuti kat pangkor, sure bermalam kat sini :)

ayut said...

bile dgn family mmg pasti bwk mknan kan..tu la percutian family kan...

potia casadelarossa said...

perghh... mesti best ni... berangan nak pergi tapi tak kesamipaian lagi takat ni

inche hlovate said...

cuti lagi?? jeles! k bubye

[PCL] said...

pcl dok Perak pon tak penah jejak pangkor..lahai keciannya...plan cuti skolah ni kot !

Vee Lea said...

Cantik pantun kat hujung tu. Hahaa. But wow, nice place. Seriously, I like the cleanliness of that place. Mesti cuba tempat ni lain kali ;D

diana said...

banyak nye beg..macam jual beg je..heheh

Dkna Abza said...

hary jd admin blog dkna boleh :P

ELeEa said...

wahhhh...good entry...tgh tgk gak tmpat pnginapan kat pangkor ni...

Orga said...

takper, next cuti raya cina, nak try book chalet 141 tu jugak, hehe...saje kaco daun :)

♔ Hasnie Adda ♔ said...

mak aihh ! sedapp nye ayam tu . dh laa tgh lapar ni . ish3

♔ Hasnie Adda ♔ said...

mak aihh ! sedapp nye ayam tu . dh laa tgh lapar ni . ish3

ashadin said...

sambal ayam ke tuuu? huwa sedapnyaaaa

C.T.K said...

nak amik chalet no.141 tu nti :P

Mia Kassim said...

Teringinnya nak pegi tp jauh....huhu

Ahmad Zarif said...

pergh.. bes gila

Remy hazza said...

hairy...tahun depan dah booking ke belum...he3.... takut nanti full.... sebab dah promote nie...mesti ramai nak ke sana..... he3...termasuk ler remy.....

trah zain said...

erkk,, simple ke makanan macamtu? sambal dia, pergh,, lapaq pulak eden,,haha..lawa gak tmpat tu ye (^___^)

Ain Riz said...

last ain pegi pangkor masee derjah 5 . gile lame . agaga

Cik Nur said...

tenang je kan.... :)

Syaifuddin Alias said...

cantikkk :)

Belog PenaMaya said...

memang best kat sini.. superb!

AyueJean AJ said...

Serius chalet dia nampak best.....
Cantik je pemandangan..
Next time nak try stay sini pulak lah...

Sukma Haron said...

nampak best chalet nie...belum pernah jejak lagi...

BUNDA a.k.a KN said...

bunda belum pernah sampai...walaupun bunda orang perak...

rAIHan said...

bestnya bercuti. raihan dok uma je cuti semester nie.

QasehnyaRania said...

wah pergi berseronok2 lagi ye..

jom join segmen ni..

http://lobaksusue.blogspot.com/2013/02/segmen-lagu-favourite-saya-by-leeyana.html

Mrs Velentine said...

makanan tu esedap.pemadangan kat sini menarik

^^eKaTiKaH^^ said...

makan ramai2 tu la best.. hehe :D

Dianaa said...

seronoknya pi holiday kan. dah lama tak pi Pangkor

Nurfara Hani said...

chalet dia mcm cntik je... bestnya..

Leeza dayasari [santai leeza] said...

byknya beg... hooo

Leeza dayasari [santai leeza] said...

ramai erk yg pergi. mesti meriah.

Cik Fie said...

wah . bestnya . teringin nk gi sini gak :)

Selipar Putih said...

ate bnyk beno bag 2...fuh nk booking plak la lepas nh

baby comel said...

Minggu dpn 3-4hbln akn ke Pangkor. Ni semua sbb hazwanhairy punya pasal. Buat kita jeles nk p sana. Hehehe. Gurau je. Akan jejak kaki ke sana setelah 11 thn x pergi. Padahal manjung dgn pangkor tu alahai sekangkang kera je pun..

Mas Zull said...

assalamualaikum hazwan hairy...wah bestnya teringin gak nak pi sana...:)

miz ruha said...

cantik... teringin nak pergi...

Mieza Jhaa K said...

Teringin nak pergi Pulau Pangkor ni..bila la bleh pergi agaknya..