Thursday, February 7, 2013

PETRONAS Switch for XTRA Road Challenge



PETRONAS SWITCH FOR XTRA ROAD CHALLENGE

Berkesempatan untuk attend event party "PETRONAS Switch for XTRA Road Challenge " pada 18
Januari 2013 bertempat di Rooftop Gtower Kuala Lumpur. 1st sekali nak ucap jutaan terima kasih dekat bro framestone yang bagi peluang untuk attend event yang se "gah" ni dan dengan ini dapat beri peluang tuk blogger-blogger baru mula nak menapak dalam dunia blogging.


Event yang berlangsung malam 18 januari 2013 adalah untuk mengumumkan pemenang "PETRONAS Switch for XTRA Road Challenge " yang menobatkan Faizal Ismail ( FBI ) bersama team beliau sebagai juara yang membolehkan beliau bersama-sama team pasukan menerima hadiah bernilai rm10,000 menewaskan selebriti lain termasuk Awal Ashaari, Scha Alyahya dan selebriti merangkap blogger Hanis Zalikha.



Di sini nak ceritakan serba sedikit mengenai " PETRONAS Switch for XTRA Road Challenge".
Program ini dianjurkan melalui laman peminat Facebook PETRONASBrands, di mana kempen ni telah di jalankan selama tiga bulan di seluruh negara. Keempat-empat selebriti perlu menyudahkan cabaran yang di berikan bersama peminat terpilih


Team Awal kena selesaikan 3 tugasan termasuk F1 simulator,pocket bike dan driftting untuk road ini bertempat di negeri Pahang .Team Scha Alyahya di Penang yang perlu menyelesaikan tugas berkaitan makanan. Manakala team Fbi pula di Johor,team beliau perlu melakukkan senaman bersama peminat di negeri johor . Hanis Zalikha diberi tugas untuk membuat video di hadapan peminat .


Setiap perjalan mereka dibuat dengan video dan setipa kumpulan mempunyai 2 video site iaitu video untuk pengenalan kempen diri sediri dan trailer untuk video tersebut.Setiap cabaran akan diupdate melalui twitter #Switch4XTRA Road Challenge di sepanjang tugasan yang dilakukan. Peminat boleh mengikuti perkembangan tugasan mereka di PETRONASBrands official Twitter.


Untuk peminat yang ingin menonton video drama mereka semasa penggambara PETRONAS Switch for XTRA Road Challenge ni boleh melayari laman facebook.com/PETRONASbrands.
Untuk pengetahuan anda, minyak PETRONAS Primax 95 XTRA memang tahan lama dan mampu memberi penjimatan. Rasanya, anda tidak perlu ragu-ragu untuk SWITCH for XTRA!


Team Detail :

1st team : Awal Ashaari

Fans :

1.     Name : Faudzul Azim Bin Md Yusof
      Occupation : Culinary Graduate

2.     Name : Azman Bin Rahim ( Azuma )
      Occupation : Event Coordinator

2nd Team : Scha Al-yahya
Fans:
1.     Name : Umadevi Vengdesh
      Occupation : Marketing Officer

2.     Name : Noor Huda Binti Daud
      Occupation : Biologist

3rd Team : Faizal Bin Ismail ( FBI )
Fans:
1.     Name : Affandy Bin Hushni
      Occupation : Head of IT department

2.      Name : Ahmad Izzudin Bin Mat Salleh
      Occupation : Assistant Director of IT department

4th Team : Hanis Zalikha
Fans :
1.     Name : Farhana Azreen Binti Ismail
      Occupation : Graphic Designer

2.      Name : Tiffany Ooi
      Occupation : IT specialist


Antara blogger yang menyertai event ni di bawah blogger femes bro framestone adalah Nisa Kay , Boni Kacak , Dkna Abza , Eazy , Mikail . Terima kasih bro sebab memilih kami dan beri kepercayaan dekat blog.Kalau ada lagi event jangan lupa helo-helo ok..haha..ok..haha..


Lain-lain gambar akan di update pada entry santai berikutnya..

30 comments:

Anis Athia said...

Syok nye dapat gi event.. Best2 :)

Sue-Rya Qistina said...

bestnya!!! siyes best bila dpt join aktiviti mcm ni. bila la akak dpt peluang camni kan. verangan....

Kesuma Angsana said...

mmg tambah femes giler2 lah ni

Mia Kassim said...

Bestnya tengo....banyak event yg libatkan blogger di sana yek.....

Bro Framestone said...

Rasa nak cuba nasib tahun depan la.. Siapa tahu kan.

yana aina said...

cuba try senyum tyme snap gmbr .. mesti manis .. heheh ^^

Sharidawati Shahrudin said...

bestnya event ni :)

awak ada masuk mana mana team ke?
hehe

Mas Zull said...

assalamualaikum hazwan hairy...seronoknya dpt join event mcm ni pasti meriah majlis tu...;)

Aku Penghibur said...

wahhh seronok dpt join event dengan blogger

kisah si dairy said...

hamboiiii...best dpat join event mcm nie kan...

Maisarah Azmi said...

wah..aktif HH join event ye..jeles la jumpe, xpernah jumpe blogger femes

Dianaa said...

rajin HH pegi event ek

Lelaki Ini said...

wah, best2!

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said...

suka kalau ada event2 mcmc 2..

Anak Pak Muin said...

untung dpt g event besaq2 ni..haha

Cik Nur said...

hairy makin aktif ye...
best dapat join mcm ni kan...

inche hlovate said...

syok ar

NIA SI DRUMSTICK said...

Ade2 je event hairy join ea..xlma lg leh jd mcm hanis zakikha..hehe

djdanchef said...

bestnya event macam2 ni.. kalau dekat boleh la ku p.. sementara masih awet muda dan seksi ni memang bagus join even2 macam ni.. nnt dh tua tak boleh dh

Remy hazza said...

bertuah hairy......
berpeluang mendekati pelbagai program22 menarik...... semoga terus cemerlang...remy tumpang bangga kejab!

NAL said...

best kalau dpt join..

C.T.K said...

untung dapt join kn...bleh kenal2 ngan selebriti malaysia :D

hafiz hafizol said...

Seronoknya dia asyik pegi event jee kan =.=

Dkna Abza said...

hery muka kecewa tak bawak balik topi eh eh eh :P

Mrs Velentine said...

syoknya dapat join event2

ayut said...

seronok ni,...event2x gini networking yg berhasilnya :D

Eazy Izzuddin said...

terbaik oh !
hehehe
xD

Cik Pensil said...

Hazwan Hairy kini dimana2 saja :D

hehe

^^eKaTiKaH^^ said...

best even mcm nie.. bile la gakanye dpt join mcm nie :P

BUNDA a.k.a KN said...

orang dah kenal dah..