Wednesday, September 5, 2012

RESEPI AYAM GRILL HAZWAN HAIRY

RESEPI AYAM GRILL

Lama betul xmain masak-masak kat dapur tiba-tiba teringin nak makan ayam grill weh apa lagi terpikir kedai ler. Mula-mula terpikir MCD sbb ada GCB kan..haha tapi pikir punya pikir kalau buat leh makan ramai-ramai so better buat lah lagipun kerja xde kan memalam rajinkan diri wat resepi ni..

Bahan-bahan perap
- ayam sekor/sebelah ( ikit suka hati korang )
- lada putih
- lada hitam
- garam
- lengkuas ( blander )
- serai ( nak bg wangi )
- bawang puteh (blander )
- bawang besar ( blander )
- halia sedikit (blander )
- kicap pekat
- madu
- sos BBQ

Perap ayam dengan semua bahan tu lebih kurang sejam..Kalau nak lagi pekat tambahkan jam korang ea..Bakar ayam di dalam oven selama 45 minit dengan suhu 180 darjah..




Selamat mencuba tau pasti sedap okkk...hehe
kalau rajin boleh lah masak..huahuahua...

35 comments:

LaLa mhdnor said...

mesti cuba ni, tapi kena tunggu balik rumah dulu sebab kat hostel xleh masak T__T

HanaNabihah said...

eheh. sodap! sesuai juga ketika b'picnic! kihkih.

Rien Rose said...

sedapnye.. tlg buatkan haha

cik abbit said...

hai giler la pandai masak jugak

Izzati Suhaide said...

alahaiii..sedapnyerr..meleleh dh air liur ni..hehhe..:D

Nurul Husna Mohd Halim said...

waa..hebat la..huhu tapi sekali bace td nak tersebut azwan ali pun ade..bace balik,hazwan hairy...hehhehe..bole la nk cube ni..:))

Niza Romli said...

amboiiii..rajinnya.

Leeza dayasari [santai leeza] said...

waaa MR HH bagi resepi...

eddy syrol said...

wow..ohsem...!

boni kacak said...

pergh.. nampak macam sedap je tu..hehhe.. mohon pos sikit ke rumah aku.hahaha

p/s : blog aku hilang macam mana tu bro??

Si Matatajam said...

Nanti bleh akak try..akak dah siap bookmark page ni.. Ha ha..

rAIHan said...

nampak sedap sangat..^^

KorN said...

knapa kat gmbr tu masih fanomena.blogspot?

Sheeszshira Shiraz.... said...

nk resepi ney jugak erk....Esok nk try buat..

Remy hazza said...

mana sauce nyer hairy????? he3
anyway... simple menu...kena try nanti nie.....

Mk Syahir said...

perghh..rajinnye anak teruna sorg ni..ni yg nak mai raya ni..bhaha

Mira Adzlia said...

wah..pndi msk rupenye...meh anta cni skit..nmpk sedap giler..huhu

Princess Syazliyana said...

menarik :D haha . pndai hh masak xD

ayut said...

wah..amek memasak di dalam hari...gaya dan persembahan menarik dh.sedap tak tu? :p

shidaR said...

wahhh..untungla siapa dapat bakal dgn encik hery..serba serbi blh heheee :)

Fiza Suhaimi said...

nyum nyum sedapnyaa! terliur air liur fiza ni :D

maszull said...

assalamualaikum hazwan hairy...wah !! pandai juga hazwan hairy masak yer...:)

Dkna Abza said...

kalau ada depan mata sekarang nie memang makan tak pandang kiri kanan..

Sally Samsaiman said...

untung la mkn ayam grill...*jeles jeles...

tp GCB pun sedap...cuma x puas je laa...kan?

inche hlovate said...

ishh puase2!! huhu nmpak sedp.. belnje la

Sally Yatiey said...

Wahhh..Sedapnya!
Terliur tengok gambar diatas -.- hee

Ikhwan Suhaimi said...

wahhhhh classss... mastercepp skrang.

Btw selamat hari raya hairy

*baru sempat nak ON

Ana Farhana said...

laparrnye.. huhu

Cik Nur said...

sedapnyerr..terliur dah tengok ni.. :)

Kesuma Angsana said...

amboi best resepi ni! terbaik dik

Eazy Izzuddin said...

sedap2
bole try ni :D

Pecinta pink^^ said...

tu dia chef hery :) bakal mencuba :D

FaFa EhA said...

nakkkkkkkk ! masakkn la :P

Yana Aina said...

kene torai nie .. tq ^^

Nurfara Hani said...

sedapnya, lapar nih,