Friday, September 21, 2012

TIPS DAPATKAN BE (BEFFERED EARNING)


ASSALAMUALAIKUM
Hari ni nak kongsi kat korang macam mana nak dapatkan Buffered Earning dari pihak Nuffnang ni.. . Teringin x korang nak dapatkan benda ni? Mesti korang tertanya-tanya macam mana blogger lain leh dapat BE ni..Dalam entry ni ada yang tanya camna nak dapatkan BE ni..Dekat sini saya nak share kat korang camna korang boleh tambat hati Nuffnang yang baik hati ni.. :p

Tips dapatkan BE

Update survey
- Kalau boleh update lah servey yang pihak Nuffnang suruh kat acc Nuffnang korang. Kalau ada rezeki kang nanti nuffnang cheak haaa ada rezeki dapatlah korang merasa duit lebih..

Hantar tiket kepada nuffnang
- Hantar tiket kepada pihak Nuffnang .Bukan tiket bus ea tapi tiket yang pihak Nuffnang nak tuh boleh cheak dalam tu.. Korang puji lah sikit ea kalu nak pihak nuffnang senyum..haha.. Paham x? kalau xpaham leh tanya aku ea..

Update entry
- Haaaa ni ada salah satu sebab macam mana korang nak dapatkan BE ..Selalu lah update blog anda dengan entry-entry ea xkira lah entry apa pun janji ada tp makesure entry yang orang suka baca lah ea.....Macam aku ni stakat ni sehari ja oleh sebab busy kang nanti aku akan update selalu lah..haha...korang jangan bosan baca plak tau..

Jangan menduakan Nuffnang
- Ini adalah penting! lebih baik jangan menduakan Nuffnang dengan syarikat pengiklanan yang lain yang boleh buat nuffnang rasa tergugat ..Nanti pihak nuffnang merajuk camna?haaa kan xbest camtu....

Hope dapat bantu korang untuk entry ni...

p/s: Iklan BE nuffnang saya masih on going apa kata korang sumbangkan sedikit tuk saya..klik-klik lah tau...heee

32 comments:

aku eryati said...

sy dah buat semua tu..heheheh dpt BE tp earning sikit aje

HanaNabihah said...

Agak2 kalau kenyit-kenyit mata kat encik nuffnang tu senang tak dpt BE? bhahaha =P

Anisa Anuar said...

lepas ni nak rajin bg tiket...nuffnang dgn nuffnangx sama kan??
baru try buat nuffnangx semalam...

Sue-Rya Qistina said...

good tips dik.
kena setia pd nuffnang camni. :)

Zul De Alexis said...

wah!!!!!!!!
mohon belanja boleh? kih2

maszull said...

assalamualaikum hazwan hairy....seronoknya kalau BE naikkan kenalah bodek nuffnang la kalau mcm ni hehehehee...:)

Mk Syahir said...

aikk..macam pernah baca je..pernah post dah kan bro?hehe

mumui said...

setakat baru dpt 1 je BE.. huhu.. akan cuba tips2 ni..

amirnawawi said...

Ermm, dah semua pernah buat tapi sekali pun tak pernah dapat BE.. Mungkin rezeki masing2 kot

Mrs Velentine said...

cubi2 nuffnang ko...buat tiket nak tulis apa

Leeza dayasari [santai leeza] said...

terima kasih k....
like ..
leeza tgh usaha nk dpt BE ni.

ayut said...

jgn menduakan nuffnang..huhuhu...ni wan ada iklan len...leh dpt...cane tu?hohoho...ke churp2x ni mmg takpe?mmm...

cweet pinky said...

skg nih nuff imej baru , CP jadik pening lak ...

piraaa said...

akan kucuba dapatkan BE, haha. tapi malas dah letak nuffnang dlm blog. tunggu rajin2 skit

Remy hazza said...

bab ticket tu yg remy langsung tak faham......he3....

boni kacak said...

aku lah insan paling malas nak buat entri tentang nuffnang ni. kalau tak silap aku, makin banyak kita mentioned tentang nuffnang dalam entri kita, makin banyak kita leh dapat.. lebih kurang macam kasi jek dorang la tu.hehe

ieda khalida said...

hi.. macam mana tu, saya masih tak faham. update servey ?
no tiket da dapat. tapi macam mana nak hantar balik...?

ieda khalida said...

hi, nak tanya sikit. macam mana nak update servey? n nak hantar tiket tu macam mna.? no teket da dapat dah. tolong !!

Tinta Lana said...

Assalammualaikum.

Hery, taknak ah tambat hati nuffng yg bek hati..mau tambat hati hery yg baik hati..ehh..lain jep,hahahah.

Gurau hery..kang seyes2, payah plak kalau hery jatuh hati..eh, lain macm jep lagi ni,hahahaha.

Hery apa khabar..sihat ke? Lama tak singgah blog hery.. maaf ya.. agak sibuk kebelakangan ni.

#lana nak tnya sesuatu la hery, pasal kad raya yg hery buat baru2 ni. May I?

Tinta Lana said...

Heh3, takot hery sibuk.

Aaa..lana nak tnya, itu hery buat sendiri spenuhnya ea? Hery guna paper apa? ink printer jenis pa? jet-ink eh? sebab warna dia berkilau. Tu jep ^_^ Thanks hery.

Tinta Lana said...

ha?? aaa..sebenarnya..takdala cantik..eh, hahahaha.

Of course cantik..warna tu,terang,elok. Sebab tu lana tnya dgn gigih ni hery, hehehe. art paper ya..ok2..

Lana nak try buat ni hery :)

Eca Dwinky Asha said...

lama xdpt be.uwaaaaaaaaaaaaaaaa

Izzati Suhaide said...

sebenarnyerr zatie x paham sangat dgn BE ni..hu3.. :D

shidaR said...

nice tips hery hihih :)

Si Matatajam said...

Dah buat semua tu...tapi belum ada rezeki lagi kot...

Kesuma Angsana said...

tq share ye dik

Nurfara Hani said...

thanks share tips..

kinara kinatara said...

wah kina baru tahu fakta nyh..huhu..patutlah x penah ade be..huhu:)

Mas Zull said...

assalamualaikum hazwan hairy...yer la mari kita tolong menolong klik2 iklan nuffnang ni yer...;)

afifudinsohaini said...

aku banyak kali antar tiket tapi berbalas..xthu nape

Cik Pensil said...

mari kita exchange bersama hairy :D

Mas Zull said...

assalamualaikum hazwan hairy...bab tiket tu x tahu pulak....kekadang ada hantar kat nuffnang tapi x ada balasan pun rasa nak nangis jer nuffnang x layan...:(