Monday, September 24, 2012

CIKGU "HARIMAU" GIGIT MURID

ASSALAMUALAIKUM.

Dasyat paper harian metro pagi ni yang menarik minat aku nak wat entry ni bila terbaca artikel "cikgu rimau" yang telah mengigit seorang anak murid oleh sebab xdapat sebut perkataan " boys". Sangat xberapa nak betul ini cikgu ea stress ke cikgu?haha...

Angkara tidak dapat menyebut perkataan "boys" dengan betul, seorang murid tahun enam digigit oleh gurunya hingga mengalami kecederaan di lengan kiri dalam kejadian di sebuah sekolah di Bandar Sri putra, kajang...

selanjutnya boleh KLIK SINI

35 comments:

Sue-Rya Qistina said...

guru2 sekarang ni dh x mcm guru2 time akak dulu. skang ni mereka lbh terdedah kpd dipression/hypertension dek kerana perangai anak murid yg semakin dewasa di telan arus permodenan. huhuhu # bkn senang nk jadi pendidik ni...

Anisa Anuar said...

dasyat2...len kali kena bg cikgu tu makan dlu....lapaq na la tu

khairolina said...

kah2... mcm2 la kn skrg ni??? ckgu rimau..yg mcm ni pon nak msk paperr.. adoyaiii

Yana Aina said...

nsib baik dulu tyme tak reti sebut water tak dpt cikgu rimau mcm nie.. huhuh

Mira Adzlia said...

pergh..slmt zmn sy sek dlu xde kes cmni....

**sy mmg lahir kt tepeng tp tgl kt slngor dr umo 5 taun lg...hihi

nur anis said...

hamboi..ganasnya cikgu..huhu

Remy hazza said...

bahaya cikgu nie.... nasib baik gigit kat lengan... kalau tak tempat lain.... nie mesti kes tak cukup makan....

Asmar Arafad said...

ape ke sengal cikgu tue

maszull said...

assalamualaikum hazwan hairy...dah melampau cikgu yg begini x boleh sebut perkataan pun nak gigit ke...:)

bukankosong said...

plak dah

aneh plak rasa

ayut said...

gigit pon ada kan..mcm2 kejadian... :)

dhiashahida said...

dapat bayangkan betapa gg chegu tu besau ane berdasarkan lebam yg terpapar...hadoiiyaiii

etuza said...

sampai gigit tangan, apapun harap ada penyelesaian setimpal. manusia ni, nilah ada saja kesilapan. kena siasat juga,kebenaran sebenar.

Tinta Lana said...

Assalammualaikum.

Hery..skrg cikgu rimau..pasni mesti kuar cikgu badak sumbu, cikgu gajah, ehh, mcm2 lagilah. heh3.

Pa la agaknya citer disebaliknya..

shidaR said...

cikgu2 skg huhu...tekanan melampau2 huhuh..pasaipa tah!!

Si Matatajam said...

Mak ai ganasnya cikgu tuh!

Mrs Velentine said...

wah garang giler aka lapar cikgu ni

Dkna Abza said...

dkna nak gigit hery boleh?? hahaa

boni kacak said...

aku rasa cikgu ni ada bela saka harimau le..

FaFa EhA said...

aummmmmmmmmmmmmmmmmmmmm. baik masuk zoo je.

-meeSUPERGIRL- said...

gila gansa punya cikgu ..

Maisarah Azmi said...

betul ke cikgu dia yg gigit? kadang2 media tambah2 cerita jugak.. cam plek je la;o cikgu nak gigit..kalau cubit x pe la

Fiza Suhaimi said...

ishhh tak patut betul la cikgu tu !!

✿Lady Ainaa✿ said...

makaihhhh, kalau geram sgt pun, tak payah la sampai menggigit... gigi cikgu tu baru nak tumbuh kot, tu yg gatal sangat nk menggigit... huhuhu.. macam2...

dya bunga said...

sengal btl.. giigit kaki pelajar..

Anonymous said...

betul tu Maisarah Azmi..Allah maha mengetahui ;)

bai baizura said...

adesss. haha. ape pesen cikgu ni. adoii

HanaNabihah said...

Hoho. Garangnya cikgu dia.

Anonymous said...

Betol ke berita ni?cam xlogik je....lg pun xmacam kesan kena gigit pun....kpm mesti dah siasat....sila jelaskan kebenaran.....kalau xbetul....silalah ambil tindakan pd dalang2 yg keluarkan citer ni....menjejaskan imej profession....wallahu'alam

Anonymous said...

Kepada media yg terlibat.....mmg anda semua buat keje.....tp jgn sampai kluarkan berita yg x betol.....dosa besar....hanya Allah yg tahu segala2 nya

Silent Thinker said...

terlampau geram dnegan student tu.
student skrg pun tak macm dulu2..
kadang tak reti menghormati guru~

Anonymous said...

Haha. saya dulu murid skolah bangi kajang. dulu cikgu ni mngajar di skolah itu. mmg dr dulu pon dia mmg suka hukum budak2. kawan saya sampai kene ikat kt tiang bendera sbb salah grammar je. cikgu2 lain sedar hal ni tapi tak buat pape pon. tgok jgak murid kene tibai. haha. pihak kerajaan ni lembap. tak pantau. guru besar tak buat pape padahal tau hal ni. pastu cikgu harimau ni masuk lak skolah kt shah alam. bodo. habis la murid sana kene tibai lak.

Nurfara Hani said...

Ape la cikgu ni, kan dah buruk name tuh.,

kinara kinatara said...

hanya mampu mengeluh....
haish cikgu ke hapa 2?

ketikketok said...

".. to love is to care, to care we must share..."
get some and feel awesome at I AM GORGEOUS