Monday, September 24, 2012

BEZA ANTARA ENGLISH US & UK

Okeh arini ni kita belajar serba sedikit apa perbezaan antara english US dan UK...

19 comments:

♥♥szumika sakni♥♥ said...

yer,..bru perasan tp malaysia rsanya mgmlkn english britain kn.. klu conth lain plak.. english canada 'color' tp UK 'COLOUR' kn huhu

Kesuma Angsana said...

he he he mmg byk beza betul kan!

Mira Adzlia said...

tu yg slalu konpius tu

Anisa Anuar said...

tahu tak pe....banyak betul bezanya...ni baru tunjuk sikit je...

Remy hazza said...

sama tapi keaadaan dan situasi berbeza.....

Sue-Rya Qistina said...

nice info dik!
mmg bnyk perbezaan dari segi bahasa ni.
samalah mcm bhs malaysia dgn bhs indonesia juga :)

@YUNID@TI said...

byk beza yek

Sally Samsaiman said...

beza yg sgt ketara...tp boleh paham..

maszull said...

assalamualaikum hazwan hairy...lain2 negeri lain pula perbezaan nyerkan...;)

miss kinah said...

saya suka british accent :D

shidaR said...

hahaa nice!

Nick Nashram said...

kat malaysia ni kalo menulis kita follow british punye style tapi kalo speaking kita follow american..

Si Matatajam said...

Sebutan sama lain maknanya.ha ha..nice sharing hery..

Dkna Abza said...

apa ke peliknya ey...

paripariputih said...

bw sini :)


http://paripariputih.blogspot.com/2012/09/make-over-la-pulop-mekaceh-potia.html

bai baizura said...

im broken english lah :(

HanaNabihah said...

English malaysia? The rojak one. kihkih~ Bahasa jiwa bangsa =P

Diemsisi said...

tapi kadang2kan kat Malaysia English US dan English UK selalu digunakan serentak ...

kinara kinatara said...

wow.berbeza sesangat berbeza..