Saturday, September 22, 2012

TUMBUHAN UNIK & PELIK ( GAMBAR )


ASSALAMUALAIKUM.
Selamat hujung minggu kalian semua. Hari ni ramai ke yang on9 blog ea? Jarang sekali wat entry hari sabtu and ahad ntah kenapa arini boleh ada entry pun xtau..haha...
Korang pernah tgk tumbuhan2 unit yang sangat2 pelik nih? aku pun xpernah tengok hanya melalui gambar saja lah...Tumbuhan pelik ni tidak terdapat di Malaysia tau.
POHON DARAH NAGA
WELWITSCA MIRABILIS

DIONAEA MUSCIPULA

RAFFLESIA

Itu saja kajian yang telah dijalankan..haha...
sekian terima kasih...


26 comments:

Syakir Rahman said...

tertarik ngan pohon darah naga tuh.. x pernah dgr...huhuhuhu

Jiwa Lara said...

yg 1st tuh cam cendawan.. hehe

CikMunBlogger said...

yang gmbar first macam pokok cendawan . sangat unik ciptaan Allah :)

Izzati Suhaide said...

x pnah tgk pun...he3.. =)

farmiey haniera said...

comel n unik...tp kadng kala pelik.. =)

Mk Syahir said...

erkkk seram wa tgk pokok DIONAEA MUSCIPULA tu

Remy hazza said...

hairy....
bunga raflesia tu cuma kat malaysia jer yg ada.....

Tinta Lana said...

Salam.

Hery, welwitca susah nak eja tu..memg tak pernah tahu.. macam pokok besar yg dah pengsan je.hehehe

Nick Nashram said...

hari sabtu ngan ahad trafik memang rendah..maklum la weekend sume orang pegi jenjalan..huhu

CikNana said...

cantik sungguh..yg ptama tu lawa bah..:)

Leeza dayasari [santai leeza] said...

Ouch... Mmg pelik...

NuRul Nabilah said...

pokok yg first sekali 2 x pernah nampak tapi memang unik sangat..
hrmm, mohon juga budi baik follow my blog -------->http://loveeverthingaboutpurple.blogspot.com/

boni kacak said...

darah naga tu macam cendawan pun ada.hehehe

Hanif Redland said...

come blog demo..apa pun terima kasih follow ambo..selamat berkenalan..

maszull said...

assalamualaikum hazwan hairy...memang unik sekali tapi menarik...:)

Fakhrul Haiyin said...

wuuu! unik eh. :D

✿Lady Ainaa✿ said...

rsenya rafflesia ni ada je kat mlysia cuma x sebesar kat luar negara je.. ena teruja yang gambar first tu.. cantik gila dan unik sungguh... macam kt dunia alien.. hehehe

cweet pinky said...

gamba paling atas paling pelik , paling unik , paling cantek la bagi CP , kalaw buat cerita ala2 mitos nih , sesuai nih tapi kan rasanya pokok bentuk macam tuh dah banyak klua dalam anime , tak sangka wujud :D

Si Matatajam said...

Subhanallah..uniknya..seram pun Ada gak...hi hi..

Kesuma Angsana said...

raflesia tu je yag KA biasa tgk yag lena , mmg x pernah. menarik sgt2 ni!

shidaR said...

mmg unik lah hehee :)

FaFa EhA said...

hahhahaha tayah nak kajiannn sgttttt

HanaNabihah said...

Jom pegi negara2 ni tengok & pegang tumbuhan unik ni! Sungguh unik ciptaanNya =)

Nurfara Hani said...

pelik tapi cantik....

kinara kinatara said...

3,4 je penah tengok..

1,2 xpenah..

kinara kinatara said...

3,4 je penah tengok..

1,2 xpenah..