Thursday, September 6, 2012

AKU KETAGIH NI ARGHHHHH !!

Assalamualaikum...
Entry ni aku nak tunjuk sejenis makanan yang buat aku ketagih gila-gila sampai setiap kali aku beli mesti akn beli 2 bungkus .. Kalau satu ja aku beli aku rasa lekat celah gigih ja rasa nakk ja lagi ..   Makanan ni plak kawan baik aku si syafiq sengal lah ajar nih masa kitaorng berempat keluar jalan-jalan Queenbay penang...
Mula-mula mmg aku xbrani nak mkn oleh sebab warga asing yg buat then ada tulisan cina plak lagi lah aku rasa xlalu tp aku tgk dia makan selambar ja..  Aku n  2 kwan pmpn aku lagi dah rasa lain dah tekak cuba punya cuba fuhh sedap ya amat!! nama dia TAKO TAO .. hanya terdapat didalam jusco sahaja..
Bila aku blik kl tgk dkt OU melayu yang handle kedai tuh apa lagi ketagih melampau2 lah..haha..dia ade 5 jenis bahan yg diletakan didalam..Meh tgk bahan-bahan dan cara dia hasilkan..
yang pasti dia memang halal okey nak makan jgn was-was..
RUMPAI LAUT N CHEESE DIATAS
STEP 1
STEP 2
STEP 3
OCTOPUS DI DALAM
AKU SELALU MKN NI..

PRAWN AKA UDANG
AYAM N CHEESE
UNAGI (AKU XTAU APE) HAHA
SEJENIS IKAN KOT SAMA NGN UNAGI
HALAL OK...MCM AKU CKP TD MAAN TANPA WAS-WAS...SEDAPPPPPPP !! SELAMAT MENCUBA OK...

38 comments:

CikMunBlogger said...

wah ! macam sedap je kan . mohon post dua jugak kat mun . ehh . haha

Hana said...

Tako tao ? kat tempat Hana takoyaki. semalam baru je lepas makan. tu pun kena paksa ngan akak. Hehe. rasa dia boleh than sedap tp mkn bnyak rasa muak. Hee

Rien Rose said...

tau xpe! nme die mcm pelik skit.. tpi sedap giler tmbh lagi rumpai laut n cheese tu nyum2!

cweet pinky said...

menarik ni :D

Si Matatajam said...

Unagi tu belut la dik.. Tekak Kak M ni memang tak sesuai makanan Jepun ni Hairy...

HanaNabihah said...

eheh. tiru! Hana pun suka mkn tako! octopus jugak! nyum nyum. terliuq aihh. haha

Sayidah Nafisah Ruslan said...

oh sedapnye :(
mengidam dah ni.. huhu

nabila biela said...

yke cdap nie??namok cam bse jew..hehe

piraaa said...

ya Allah, tiba2 rasa menyesal sebab klik blog lu. rasa ketagih takoyaki kembali. erghhhh, nak kena cari jusco kat mana pulak ni :'(

haz said...

haz pun suke gilaaa makan tako ni. sedap kan! ^^ suka beli yg octopusnye gak~

Eazy Izzuddin said...

serius sedap !
ummppphhhhh

ctk said...

nti blnja ct ye skandal...haha

iznawzi said...

sedap ke ?? pe benda ni ???

Pezol Stylez said...

xnmpk cop halal dr jakim pon..

Crew Fathi said...

Hahaha.. cam best aja... Bak mai satu.. Hahaha

boni kacak said...

rumpai laut?? wah.. macam menakutkan je.hehehe

shidaR said...

mst la sedap..kalo dah heru kate sedap kan hehee..shida pn suka mkn mcm tu hehee :)

Pecinta pink^^ said...

menarik untuk di cuba,,tpi slalu bnda plik2 ni jrg nk mkn,,hhehe

maszull said...

assalamualaikum hazwan hairy....kalau dah suka mesti kena cari setiap hari...:)

Eca Dwinky Asha said...

hairy!..konfirm eh halal?..sbb mcm pena nmpk kedai ne kt sabah...tringin nak try....

Ritz said...

wah best nyer UNAGI tu ikan keli...tapi aku tak suka makan....hahaha

Remy hazza said...

hairy...
sayes.... memang mengujakann remy nie...... lebih2 lagi yg perisa octopus tu..... yummy!!!!
abalone tu pun sedap !!!! sejenis makanan laut yg mcm oyster tu..... geng tiram......

FaFa EhA said...

waa ape ni? cm takot je nk mkn. hahahaha

Sue-Rya Qistina said...

hehehe..my favourite too dik. sedap giler! akak suka jugak yg octopus dan ayam cheese tu. giler kentang sedapnye! mmg x rugi kalau beli lbh skit. sbb confirm berebut ngan hubby n anak2 :D

.: iEyLa :. said...

hahaha..ingat i je yg ketagih mende alah ni..
kdg2 smpaikn g JJ semata2 nk beli tako tao ni je..hiks..

Mira Adzlia said...

ok..sies mmg sdap kejadah nih.....mnjilat jari..huhu

Kesuma Angsana said...

rasanyer ada jual kat dlm ampang point juga !

Cik Nur said...

kat sini kat mana nak cari benda ni...saje je buat nur terliur..!huhuhu

rAIHan said...

ala penang jauh tuh..huhu~

kie said...

best la... hummm nampak mcm sedap je ...

Leeza dayasari [santai leeza] said...

tako tao... macam mana nak spell tah..
selalu beli man atu?
haaaaaaaaaa leeza selalu tlg org beli. sndiri tak mana sgt pun.. hihok....

muhammad asyraf said...

Selalu nampak..x berani singgah dan try ..takut x sedap.. :)

Fiza Suhaimi said...

takoooo! nyum nyum sedapnya.. yup hanya dkt Queenbay jaa yang ada.. klu nak pergi jauh.. so fiza dengan kakak buat sendiri je la.. jomsss ery kita p makan! :D

Dkna Abza said...

selau nampak gak tapi dkna tak pernah cuba lagi..

Tinta Lana said...

Salam.

Hery..sorry lama tak mai meluahkan prasaan kat sini..eh. hehehe.

Sedap sangat ke ni. Nampak sedap. Lana pernah tgk ada jual kat pasar malam putrajaya ni.

Nak beli taknak..beli lah jugak camni,dah berkobar2 hery kata sedap smpai bt entry -_- hehehe

Akhelaken said...

sedap sgt ke? nak try jugak la..tapi takut ketagih mcm ko pulak..hahaha

Aaron Aziz said...

nak mencelah jab
unagi tu kalo tgk kat gambar mcm belut..
abalone sejenis siput.. tgk gambar bleh agak kn.

xpnh mkn.. mmg xbrani. lgpon seafood xbleh mkn.. alergik :(

Mas Zull said...

assalamualaikum hazwan hairy....sedap nyer pasni nak pi cari la...:)