Tuesday, March 5, 2013

PENCEROBOHAN DI LAHAD DATU


Alfatihah dan salam Takziah untuk semua keluarga perwira negara yang terkorban di Lahad Datu dan Semporna. Semoga Roh mereka di tempatkan dalam kalangan orang beriman. Sama-sama kita berdoa agar semuanya kembali pulih seperti sedia kali.
EN.GOOGLE
Kepada mereka-meraka yang menulis mengenai percerobohan di Lahad Datu ni lebih baik kaji dulu sebelum menulis. Bukan apa kadang-kadang apa yang di tulis tu tidak benar akan merumitkan lagi keadaan.

Kalau ya pun nak kejar trafik tak payah lah sampai macam tu sekali. haha..Malas nk bagi apa-apa pendapat manusia ni susah sikit bila kita bersuara ja pasti akan ada tentangan..Kepada mereka yang menulis entry pasal pencerobohan di Lahad Datu tanpa kajian tu sudah-sudah lah tu berhentilah menulis kesian keluarga mangsa-mangsa yang terkorban


Notakaki hazwanhairy : Salah seorang sahabat baik aku dari Penang dalam misi pertahankan negara di Lahad Datu ni. Dia cakap keadaan masih terkawal dan berharap semua org xbuat spekulasi macam-macam. Dorang sedang pertahankan negara ok! kita berdoa lah ramai-ramai bukan menulis benda yang bukan-bukan tanpa usul periksa.

Dengar dia cerita tadi rasa sedih plak apa-apa pun semoga keadaan kembali pulih seperti sedia kala.Tiada peperangan dalam Malaysia lagi,negara yang aman dan damai kalau di jajah seluruh penduduk Malaysia akan menerima impak.Semoga kau baik di sana wahai sahabat dan semua perwira Malaysia..


40 comments:

NIA SI DRUMSTICK said...

kawan kite pon ade kat sana hery..huhu..sedeh je bla dia ckp doakn yg terbaik..

Unknown said...

byk sgr reporter tak bertauliah. tkut nk buat entry mcm nie. nnt silap info habis kene tembak. kikiki

moga perwira kita selamat hendaknya..amin

Unknown said...

kita doakan dia selamat berjuang disana... sesama doakan keamanan malaysia.....

Kakcik Seroja said...

Semoga segalanya akan segera berakhir tanpa ada nyawa yang terkorban lagi...

Dkna Abza said...

berjuang perwira demi tanah air.. semoga Allah lindungi para pejuang kita.. insyaALlah

Unknown said...

Betul tu..isu2 mcm ni x patut ditulis sebarangan...semoga Allah melindungi kita semua

NoorBieLover said...

Adik sy pun kat sana jgak sedang mempertahankan negara.doakan smua yg terlibat dlm misi ni selamat.

deq noor said...

semoga semuanya baik semula & tiada nyawa pejuang kita yg terkorban lg..

Akupenghibur.com said...

sokong !! kawan aku pon pergi sane .. tolong jgn buat apa2 spekulasi .. klau rasa mklumat x tepat jgn sebarkn

Vee said...

#prayforborneo

Faridzuan said...

Moga pahlawan-pahlawan negara selamat kembali dari medan pertempuran. Saya tinggal di LD juga, tapi 100 km lebih jauh dari Kg. Tanduo. Alhamdulillah keadaan di sini terkawal, kawalan dah diperketat. :)

kisah si dairy said...

harap semua dalam keadaan yang baik insyallah

Hafiz Hafizol said...

tu ah .. byk sgt spekulasi nie..

suwara entertainment said...

betul tu dik. diorg ni memandai2 buat spekulasi yg bkn2. kalau update status kt fb, twitter n blog tu agak2 la sikit kan. secara x langsung, mendedahkan bahaya kpd rakyat sabahan dan perwira kita di sana sbb melalui media sosial ni satu dunia bole baca. so pls be aware.

#letsprayforsabah #1malaysia #1negara

Unknown said...

akibatnye bila semua isu ramai nau yang nak jadi pengulas.=p

✿ Hasnie Adda ✿ said...

tuu laa . ramai blogger yang tulis citer macam2 . pihak polis pon dah nasihat kan blogger2 jgn tulis citer yg boleh mendedahkan rhsia negara . alFatihah untuk wira negara kita .

✿ Hasnie Adda ✿ said...

tuu laa . ramai blogger yang tulis citer macam2 . pihak polis pon dah nasihat kan blogger2 jgn tulis citer yg boleh mendedahkan rhsia negara . alFatihah untuk wira negara kita .

Anonymous said...

doakan yg baik2 ajelah kan !

Sukma said...

hanya yang berdarah pahlawan jer lebih memahami apa erti perjuangan...biarkan di luar sana terus bercakap...

Husein Husaini said...

biar menulis perkara yg benar,
Jangan menulis perkara fitnah.

Ikhwan Suhaimi said...

Kannnn.. ade tu sipa politikkan masaalah ni... ape la "manusia" sekarang ni

Unknown said...

Semoga perkara ini cepat selesai dan tak ada lagi nyawa yang terkorban :)

Unknown said...

yup. aku sangat setuju. terlalu anoying tgk khabar n berita mengenai lahad datu yang dipolitikkan dan di tokok tambah

Norliza Ab Ghani said...

kita hanya mampu berdoa je lah hery, doa senjata umat Islam

Unknown said...

saya memang menulis apa yang adik saya kata tempoh hari. Setuju dengan hazwan..kalau khabar angin saja ..buat langkah tak sebarkan dahulu..kerana jika tak benar bahaya ke arah kita..

Boku no Blog said...

Salam ziarah,
Asyik baca nich postingan blognya

Sukses selalu

Unknown said...

Allahurabbi , smga allah beri mreke kmdhan dan uruskan sgla hal !

Anonymous said...

ramai yang sebarkan berita palsu. aih!

apa2 pun we pray for Sabahan, may they safe ^^

Katak Comel said...

semoga lahad datu aman spt sedia kala..
tkot jgk pe yg jd skrg ni

Miss N™ said...

moga segalanya dipermudahkan...
cepat2lah berakhir....

Miss N™ said...

moga segalanya dipermudahkan...
cepat2lah berakhir....

djdanchef said...

semoga perwira disana selamat.. begitu juga sabah dan malaysia

Orga said...

betul tu hery, apa yang paling penting now, negara kita kena kembali aman macam dulu. harap pihak yang ceroboh tu diberi hidayah...

anakHajiMuaai said...

alfatihah pada yang terkorban..

Mrs Velentine said...

betui tue..bila dah terlampau banyak khabar angin mmg buat org takut

ayut said...

spekulasi... :) tp apa pon terjadi...kita berdoalah semoga semuanya selamat...amin.

inche hlovate said...

betul tu..jgn la sibuk buat spekulasi yg bukn2.. kita dengr je berita kat TV tu and tak perlu kot mengiya sesuatu yg tak betul

Aimacomel said...

moga moga keadaan akan terus terkawal. bg mereka yg syahid, jasamu sgt dikenang

maszull said...

assalamualaikum hazwan hairy...moga malaysia aman semula...:)

Cik Fie said...

doakan selamat berjuang disana :)