Wednesday, March 27, 2013

9 BULAN BERLALU


Pejam celik pejam celik tak sangka rupanya dah hampir 9 bulan my baby boo aku . 17000 Km sudah kuat juga berjalan rupanya my baby ni..haha..Korang 9 bulan banyak ni or kurang or lebih?Kira punya kira lagi bapa bulan lagi dah nak cukup setahun so bila dah cukup setahun ni macam biasa lah 1st time nak bayar sendiri roadtax kereta dengan insuran.

 Instagram gua sila-sila ----->http://instagram.com/hazwanhairy/


Macam tak boleh bayangkan ja kena bawa keluar duit sendiri gedebuk selonggok plak tu..haha..Lagi plak time bulan puasa plak tu kena bayar semua ni sangat tak boleh terima kenyataan bahawa bulan puasa before raya kena bayar..oh tidakkkk!!! duit shopping aku akan melayang-layang terpaksa pakai baju yang lama-lama ja untuk raya ni..sobsob..

Jumaat until ahad ni lak drive dari KL-Kuala Lipis- Kuantan- Rompin dan berpatah balik dari Rompin so ni juga 1st time aku jalan-jalan area Rompin. So sapa area sana-sana lets go dating-dating..haha



Notakaki HazwanHairy : Cepat kan masa belalu sekarang tak sangka dah nak jumpa bulan puasa balik dah lagi 3 bulan ja...Jadi sekarang ni no enjoy-enjoy lagi lah simpan duit tuk masa depan daannnnnnnnnnn.....haha

35 comments:

yana aina said...

my baby boo pon dh 13+++ ... pasni service pon kene kuar duit byk ckit. tue pon kalau nk kekalkan warranty ler ... hehehh

Kesuma Angsana said...

yelah rasa macam sekejap sgt2 !

Kakcik said...

Kalau mengandung, tunggu masa nak bersalin. :)

Farah Waheda Wahid said...

wah... x derlah banyak sangat jalan baby boo ni... baru 17K jer... saya punya dah 103000 dah...ekekeke...time for service dah Baby Mia tu...

btw...time bulan pose tu samalah nak renew road tax dan insurance...oleh itu sama2 lah kita x beraya yer... ^_^

Mrs Velentine said...

betul teu HH x lama lagi dah nak puasa

combi said...

untung laaaa..hik hik

Kisah Si Dairy said...

kene usaha lebih lagi nie kumpul duit untuk raya pulak..hehe

Cik Pensil said...

HA. CARI2 DUIT2

Mas Zull said...

assalamualaikum hazwan hairy...wah mmg sekejap pun masa berlalu....

p/s mama kenalah cepat2 ganti puasa la mcm ni...;)

Ikhwan Suhaimi said...

Owhh tahun my second time nak rabak wallet bayar insuran.. what the... sgattt

Faridzuan said...

Ha'ah kan? Cepat betul masa berlalu, pejam celik tak lama lagi dah nak dekat puasa. :)

Sally Samsaiman said...

hehehe...untung la baby dia dah nk kena service...

alaaa...tiap2 tahun raya what...beli jer baju awal2...simpan tuk raya ! :)

Khairul Zamri said...

betul tu rasa baru lagi bulan puasa ritu ni nak jumpa pulak dah...

inche hlovate said...

untuk 9 buln byk jugak la kot..kakak sya dekt sethun pakai kereta baru 12+++..

*SELAMAT MENGELUARKAN DUIT :p

Nick Nashram said...

aku punye bulan 5 ni baru nak angkut vios trd..skng ni tengah kumpul duit sikit2..baju raya x beli lagi..hahah

Seneorita Baharin said...

dasyat baby boo wan eyh..hee.
Btw xbalik penang ke? :P

KorN said...

fuh. kuat ko merayap eh. tp penang x smpi lagiks

^^eKaTiKaH^^ said...

betul tu. tak leh main2 dah. kumpul duit.. takleh enjoy lagi :P

Aku Penghibur said...

sekejap je kan :) heheehehe itulah ..dah umur pon sekejap je dah bertambah .. kematian pon makin hampir dengan kita.. fuhhh

Vee Lea said...

Bila lg baby boo versi manusia ni? Wahahaha.. Cuba imagine abg Hery kena bg duit kat budak2. Banyak lagi melayang tu. Hikss.

Bahrain Ramlan said...

cepatnya masa berlalu.....tak sabarnya nak puasa..haha

Cik Nur™ said...

17ribu...
standat kottt
hihih

Orga said...

samalah kita hery, huhu...time nak renew roadtax dekat nak raya...memang kena ikat perut lah time tu...

muja said...

adusshh,,, alhamdulillah parents yang setelkan sebab dorang pun guna my baby,, haha

diana said...

Itu lah..akak ni sebelum tidur je tak mesti dok fikir2 dah berapa bajet nak beli baju raya,..ekeke...kamu bujang tak pe kalu beraya lebih kan keta dari baju..hehe...

ayut said...

simpan duit utk masa dpn dan...???hahaha...dan silalah bayar roadtax..huhuhu..ayut punye kete pon nk ckup setahun dh...berpeluh gakla nk byar roadtax :D

AyueJean AJ said...

Sakit jugak time nak raya kene membayar...

MaYa MustWany said...

cayalah! makin matang..chayok3!
gud luck!

Yana Sakura said...

wahh..jauh dh tu dia berjalan.. hikhik..

#bagus2 simpan duit byk2.. nnt sng nk kawen ke apa an..kui3 :D

#entry latest yana ade kat bwh sbb ats tu sticky post..hoho

QasehnyaRania said...

a`aa kan..sekejap je rasanya

QasehnyaRania said...

simpan jgn tak simpan :)

Nurfara Hani said...

hati2 drive:)

Remy hazza said...

pejam celik pejam celik...kejab jer 3 bulan tu......

baby comel said...

acaner ur baby, okey? minyak jimat x? saje nak tanya pengalaman drive ur baby tu =) Okey lah tu 17K. sebab biasanya averange kereta kat Malaysia ni 20K utk 1tahun..
Yelah, beli kereta tu utk jalan kan, kalau beli then duduk saje-saje pun nak buat pe kan. ye tak awak? :)

Okey, save drive kawan. Jangan laju-laju, jangan pelan-pelan sangat. Yg sedang-sedang saja ye :)

Cik Fie said...

sekejapnya :)