Saturday, June 1, 2013

AKADEMI FANTASIA 2013 VS AKADEMI FANTASIA 7


Akademi Fantasia 2013 kembali lagi setelah beberapa tahun di hentikan untuk beri laluan kepada rancangan realiti lain. Ujibakat Af 2013 akan di adakan di 4 lokasi iaitu Sarawak , Sabah , Kuala Lumpur dan Johor Bahru bermula 1 dan 2 Jun sehingga penghujung bulan 6, Jadi apa tunggu lagi keluarkan bakat anda yang terpendam itu..

AKADEMI FANTASIA
Bila AF 2013 ni kembali mula lah aku teringat kembali kenangan aku masa ujibakat AF7 dulu tahun 2009. Tahun di mana aku mula sambung stady dekat KL ni mungkin tak dapat sebab nak suruh aku fokus study kot..hahaha..

Time tu lagu mawi "angan dan sedar " aku bawa okeh lagu tu aku lepas tau tuk stage berikutnya ..hahaha..Bila yang ke 2 punya alahai rezeki idok ada lah terlupa lirik bawa lagu " im yours " .Kalau lah aku lepas kan best boleh masuk stage dance kalau dance aku dah tak risau dah ..haha..

Okeh tu ja lah yang aku nak kongsi ngan korang. If korang yang nak audition af 2013 ni buat yang terbaik okeh tak salah kalau mencuba walaupun suara ke laut ke ke darat ke sila konfiden kan diri anda semua yea. Untung-untung dorang nak cari kelainan mana nak tau kan.

Oleh sebab ramai yang merindui entry bebelan dari aku ni so aku taip entry dengan seikhlas hati. Terima kasih kat korang yang yang setia ngn blog aku yang kian di mamah usang but tetap ada keywod-keywod yang melekat tau..haaaaa strategi tuk up hit dekat blog tu kena mendalami dengan lebih dalam lagi ea..

Biarlah aku tak dikenali macam dulu lagi di blog ni aku redha dan pasrah dengan persekitaran yang berlaku sekarang ni.Yang mana penting di dahulukan if ada rezeki di blog ni adalah.Lagipun tak de masa nak mengadap FB untuk merapatkan diri dengan orang lain.Orang cakap blogger ni kalau nak dikenali kena bermesra-mesra dengan blogger lain baru leh naik so aku kena lupakan semua itu..haha..


34 comments:

Akupenghibur.com said...

wahhh berbakat dalam bidang nyanyian rupanya

Nurfara Hani said...

try la lagi sekali... Ni kan dah femes.. hehe:)

tuanseliper said...

Cececey yg last tu buat aayt sadis je :p

Katak Comel said...

abam nak sign....
meowww

Tinta Lana said...

Salam.

Takpa hery, kita faham awak,hehe.

Memang akan ada pro kontra bila kita kejar sesuatu. Kita pun, ada simpan impian nak kearah apa yg hery buat skrg ni..tpi, kita belum sedia lagi nak lepaskan khazanah n apa yg ptut kt blog tu,hehe.

Unknown said...

boleh request lagu lepas ni...ngeh3

Unknown said...

wah...cer la try nasib lagi nnt ni..hehe.:) kut dah ada rezeki..bolehlah..:D

Unknown said...

ololo.... sedih jee ayt yg terakhir 2.....

pehhhhh pna msuk af sehhh :D

Anisa Anuar said...

perghhhh...okay la tu pernah try..

Unknown said...

tolong nyanyikan untuk saya lagu jason mraz :D

tak sangka ada bakat terpendam ni. hihi

QasehnyaRania said...

Ada hikmah sbb x dpt tu dik.
Npe bz ke skrg ni?

Jemput singgah sini
http://lobaksusue.blogspot.com/2013/06/pastikan-ramly-baru-beli.html

QasehnyaRania said...

Ada hikmah tu dik.
Npe sibuk ke skrg ni?

Jemput singgh sini
http://lobaksusue.blogspot.com/2013/06/pastikan-ramly-baru-beli.html

Miss N™ said...

untuk AF 13 ni hairy xnak cuba kee..??

Teena Tna said...

Ohh, patut la AF7, pernah g ujibakat rupanya..

Mia Kassim said...

Wah diam2 ada bakat nyanyi rupanya....tahun ni try lagilah, mana tau ada rezeki.... :D

muja said...

kalau hery masuk AF.. muja rela pecah rekod tidak pernah undi kepada menjadi pengundi tetap hery,, kih3

Bunda_nora said...

OOO baru tahu...berbakat jugak hairy ye ..

Unknown said...

Ada hikmah kenapa abg xdpt tu =)

Ahmad Sabree said...

sifat berani mencube yg ptot kite banggekan ...

Unknown said...

wo..beznye
dtg la lg ke uji bakat kali ni
mana tau ade rezeki

Leeza Dayasari said...

Tak sangka plak yg hery ni ada bakat terpendam... fuhhhh

Orga said...

wow hery...tak sangka berbakat besar rupanya...kalau dah start ujibakat, kena try jugaklah tahun ni.manatau tuah badan nanti, hehe...

Unknown said...

kalau hairy masuk kali nie....abg remy die hard fan tau........ nak support hairy.......

Aimacomel said...

owh, hery berbakat menyayi rupanya :)

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam Hazwan Hairy...kurang tepat jwpan teka teki tu.... :D

Norliza Ab Ghani said...

nyanyi kat kerja kawin pon kite xlepas ery.haha

Syamimi Saad said...

sekarang ni taknak cuba lagi ke? mana tahu terpilih ke.. :)

Unknown said...

hah! kte setuju.. mana yg penting, harus di dahulukan.. tak pe laa tak glamer.. janji pentingkan benda yang lagi penting antara yg penting, kan??

eh, pening!

maszull said...

assalamualaikum hazwan hairy....anak mama pun ada ujibakat AF7 juga kat JB dan mama hanya jadi peneman jer masa tu...:)

Anonymous said...

wah pernah cuba juga yer !

suwara entertainment said...

dahsyat la kalau berjaya lepasi 1st stage tu. kalau dpt ke peringkat seterusnya, lg la best kan! hehehe

Fatin Diana said...

hoho! kenapa tahun ni tak cuba nasib lagi? :D

Si Matatajam said...

Owh pernah try audit ikon AF rupanya..hi hi..mesti sedap suara Hery ni kan..

Cik Fie said...

cuba la ujibakat af ke 10 pulak haha :)