Friday, May 31, 2013

DULU BLOG PERSONAL SEKARANG BLOG PENGIKLANAN + PERSONAL


Dulu blog aku ni memang dikenali sebagai Blog Personal Liku-Liku Kehidupan , sejuta langkah kembara impian Hazwan Hairy di kalangan pembaca yang setia dengan blog hazwanhairy.com ni akan tetapi sekarang mesti ramai yang tertanya-tanya kenapa blog hazwanhairy.com ni banyak mempromosikan produk-produk seperti produk printing, makanan, kecantikan, kesihatan, event-event, promosi gadjet dan macam-macam lagi.


Untuk tidak mengelirukan sesiapa dan takut reader lari lintang pukang dengan blog hazwanhairy ni aku kena lah buat sedikit penjelasan..hehe..Korang perasan tak Header Lama di atas? Dulu ada liku-liku kehidupan kan akan tetapi sekarang korang tengok header yang ada di blog ni or di bawah ni yang Liku-liku kehidupan telah bertukar kepada Hazwan Hairy Dot Com.

 Sebabnya header betukar nama adalah if aku guna
 Liku-liku kehidupan
- Korang pun tahu liku-liku kehidupan tu bermaksud macam mana kan. Mestilah more tu personal hal-hal peribadi, hal-hal mengenai hidup, perjalanan hidup , vacation ke apa pun yang melibatkan liku-liku kehidupan hazwanhairy lah kaedahnya macam tak sesuai plak bila aku campur aduk dengan pengiklanan ni kan sebabnya orang sewa iklan dekat blog aku ni aku promosi produk dorang.

Hazwanhairy Dot Com
- Adalah lebih sesuai bila header tersebut menggunakan Hazwan Hairy Dot Com kerana boleh merangkumi semua benda yang aku akan post dalam entry dan tidak lagi mengelirukan sesiapa sahaja yang baca segala penulisan di dalam blog ni. Boleh aku gunakan untuk entry personal ( Liku-Liku Kehidupan ) dan juga segala produk tuk mengiklan.

Akan tetapi Slogan masih dikekalkan kerana ia sama sekali tidak mempesongkan blog aku..haha...Sejuta Langkah Kembara Impian Hazwan Hairy. Yeahh bermaksud slogan itu kalau korang yang dah kenal aku dari awal dulu boleh tahu maksud yang tersirat..

Mohon pendapat dari kalian semua reader & followers mengenai ini . Pendapat yang boleh menaikkan semangat bukan menjatuhkan...Terima kasih dear ^_^







Notakaki HazwanHairy : Kepada korang yang nak mengiklankan apa-apa produk boleh Email dekat aku hazwan943@yahoo.com.my @ klik SINI

Dan ini adalah job kecil-kecilan yang di usahakan oleh aku n my partner, if korang nak menempah apa-apa pun mengenai printing dari segi baju, kad kahwin, kad raya, sampul kad raya design blog korang or sebagainya boleh terus like kami punya page ---> BOX CREATIVE

Support dari korang semua menaikkan semangat aku untuk terus berusaha dan mohon maaf jika saya dah tak aktif berblogging macam dulu akan tetapi saya akan berusaha untuk baca entry menarik dari korang semua..




24 comments:

Nao Mei said...

Yeke...tak tau pula cik akak...
tapi cik akak paling suka liku-liku kehidupan tu..hihi..why not kan....manusia perlukan perubahan kan dik....kalau perubahan yang mendatang kebaikan...InsyaAllah reader adik pasti faham..hihi....

Slogan nie cik akak suka

Sejuta Langkah Kembara Impian Hazwan Hairy

Walaupun cik akak baru kenal adik....tapi cik akak faham apa disebalik slogan tu..hihi....

Yang penting...dari mana punai melayang....biarkah kembali ke tempat asal...hihi.....

El-Janna said...

wahhh boleh la nak iklankan produk janna nanti..

Sally Samsaiman said...

best of luck HH ! :)

MUHAMMAD IQBAL Abdullah said...

salute! mula2 dengan blog personal./...bila dah hits banyak leh promote2 jadi ejen iklan lak ye....

muja said...

it ia a good improvement hery,, jgan risau,, peminat setia hery tak larinya. insya ALLAH :D

Filzah Azzahra said...

Bertambat rezeki abg. Alhamdulillah. Congrates to abg hairy :)


Semoga succes selalu

nuyui a.k.a miss YUI said...

ok nak terjah page..kot2 ada nak order apa2..

nuyui a.k.a miss YUI said...

ok nak terjah page..kot2 ada nak order apa2..

Aku Penghibur said...

hehehe okey sgt .. acik setuju !! lebih comercial .. di samping personal .. jana pendapatan sekali kan :)

Fiqa Nsz said...

wah congrates hery!

Busyra Bt Takiyudin said...

wah dah berubah sikit. tp nama header baru tu pown ok.. :)

Jiwa Lara said...

Hahaha.. baru perasan header dah bertukar.. kalau x perhati betul2 memang x perasan perbezaan..

Sue-Rya Qistina said...

xpe, nnt boleh la selit2 kisah cerita ceriti tuan punya blog. hehehe. semoga biz herry maju ye :)
nnt nak kawen, bole panggil akak jadi perunding perkahwinan :D

KorN said...

im pefer ur blog is more to personal blog.. sebab kbnykan entry skrg more to pengiklanan... bagi aku lah.. sebab aku lebih tertarik dengan cerita ko, pandangan ko.. kalo pengiklanan, ermm aku tak berminat sebenarnya..

ikhlas dari
Korn

Yana Sakura said...

All the best abg hery! :D smga berjaya dlm kerjaya.. yg nie nmpk profesional..gud2 ..boleh pelbagaikan entry..senang cket an..

Bahrain Ramlan said...

ALL THE BEST..membantu peniaga lain dengan promote barangan mereka, satu perkara yang baik. Good Job.

Cik Nur™ said...

Tapi seriuslah rindu nak baca entry hairy mcm dulu2...

Kesuma Angsana said...

moga terus maju jaya yer

bai baizura said...

abg ipa wanna be dh maju.ehhh! haha

Tinta Lana said...

Assalammualaikum.

Hery.. lana mula kenal hery melalui entry2 personal hery..

Actually, lana sama mcm korn, prefer blog hery sama mcm lana awal kenal hery. But,tu mcm pentingkn diri sndiri bukan.

Semua org ad impian.. it's ok, kejarlah impian hery dlm dunia blog ni..apsal ayat sedih sgt ni,hahaha

As long, u don't loose ur own identity, teruskanlah. :)

baby comel said...

All the best hery, isnyaAllah dgn usaha keras ni pasti berhasil suatu hari ni. Nanti ingt nak tempah kad :)

Mimie Najib said...

semoga berjaya.. tak kisah la kalau blog ada penambahan sikit kan.. at atleast kita nampak kehidupan kita penuh dgn liku-liku kehidupan tu.. =)

Si Matatajam said...

Hope sukses dlm bisnes dan penulisan blog ye dik

Cik Fie said...

semoga abg hery semakin maju dlm bidang blogging :)