Tuesday, June 25, 2013

GAMBAR SEKITAR JEREBU DI KOTA DAMANSARA DAN SUBANG


JEREBU DI KOTA DAMANSARA

Hari ni nak kongsi ngan korang keadaan jerebu yang berlaku di area Kota Damansara dan Subang. Gambar ni di ambil semalam dalam pukul 4 petang macam tu la..Keadaan time ni dah di tahap sangat tidak sihat akan tetapi selepas pukul 5 petang sehingga hari ini jerebu makin teruk berlaku di sekitar Petaling Jaya .


Keadaan jerebu yang sangat membimbangkan ni mengakibatkan sekolah-sekolah di sekitar KL dan selangor diarah tutup serta merta termasuklah di beberapa daerah di Johor..Sama-sama lah kita jaga kesihatan dan kurangkan aktiviti luar kalau keluar untuk perkara penting makesure jangan lupa pakai topeng mulut dan hidung ok..






Banyakkan meminum air masak juga, yang tu penting agar tekak tak kering.Kalau tekak kering dah satu hal plak boleh sebabkan demam. Kalau nak tengok tips-tips perlu amal ketika jerebu korang leh klik SINI



24 comments:

Mas Zull said...

assalamualaikum hazwan hairy...betul tu masih x kurang2 juga..:)

Nao Mei said...

isk gelap je eh...serah tengok ..huhu

inche hlovate said...

betul la..kat PJ ni teruk sangt dah ni..bila la nak dapt cuti ni haha

Kisah Si Dairy said...

kesana pulak jerebu ni,pasir gudang dah ok skit.alhamdulillah..
Hery jaga kesihatan ok..baru baik dari sakit kan...hopefully cepat sembuh sepenuhnya..

Vee Lea said...

Kuching ada hujan hari ni :)

Cik Fie said...

teruknya jerebu :(

diana said...

jangan terdedah dengan jerebu ..bahaya..kan??

Aku Penghibur said...

ishhhh teruk jgk nie :0 .. betul tu banyakkan minum air lebih elok air suam

Leeza dayasari [santai leeza] said...

moga cepat sembuh k.

Kesuma Angsana said...

walla mmg nampak teruk tu !

combi said...

huuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu~

Anak Pak Muin said...

aku pegi kje naik moto.. bile petang, mmg terase bahang dan kering je.. peh..

Cik Nur™ said...

tgk pic pun rasa sesak..huhuh

Anisa Anuar said...

teruk jugak jerebu ni

Ahmad Zarif said...

same la kat seremban ni pun.. rimas nak keluar.

Tinta Lana said...

Assalamualaikum.

Hery..apa kbr, sihat? Lebih kurg je suasana kat putrajaya ni.. cuma smlm hujan turun..bersihla skit udara ^_^

Sue-Rya Qistina said...

syukur alhamdulillah..mujur Allah dah makbulkan doa kita supaya hujan turun. lega dibuatnya...

potia casadelarossa said...

rasanya semua keadaan dah pulih kot... sebab KLCC dah nampak dah ni dari tingkap... time jerebu tu tak nampak langsung KLCC...

Remy hazza said...

alhamdulillah..skrg jerebu dah berkurangan.....

ayut said...

kat kl lom ok lg yer?kat Batu Pahat dh semakin ok skrg.Alhamdulillah...moga cepatlah jerebu beransur hilang...

Zuan said...

HAZElnut!

^^eKaTiKaH^^ said...

terukkan? tapi alhamdulillah sekarang dah kembali ke sedia kala :)

MaYa MustWany said...

teringat jerebu baru2 ni kan..memang teruk gak

Si Matatajam said...

Teruk gak yek jerebu kat sana..nasib baik kt Langkawi tak teruk sgt