Friday, December 13, 2013

PERCUTIAN BAJET KE KRABI THAILAND | TRAVEL


PERCUTIAN BAJET KE KRABI THAILAND

Entry ni nak up pasal percutian bajet ke Krabi , Thailand. Sambungan dari entry percutian bajet ke Hatyai sebelum ni. Kos ke Hatyai untuk 3 hari 2 malam lebih kurang RM200-RM250 bagi korang yang betul-betul boleh bajet macam mana aku buat la ea.. Boleh klik link di bawah untuk kos ke Hatyai

sangat jernih air dekat pulau ni okeh..
Btw Hatyai tak best sangat lah macam rugi plak 2 malam dekat situ sebab malam "mati" kalau mak-mak, makcik-makcik, yang family memang sesuai lah dekat Hatyai shopping kan, kat sana tak macam Krabi malam sangat hidup dengan pengunjung yang sangat ramai dengan anak-anak muda. 2hari 1 malam dekat Krabi memang tak puas langsung tapi sempat juga jejalah tempat best dekat Krabi tu walaupun penat sangat.

Perjalanan dari Hatyai ke Krabi mengambil masa 3-4 jam mengikut pemandu bas or van yang korang pilih . Pegi kami naik bas balik kami naik van. Bas dia berhenti-henti tau aku sarankan jangan lah naik bas kalau korang nak pegi Krabi dari Hatyai..haha..

Kos :
Bas   : RM15
Van dari Krabi ke Hatyai + stesen bus krabi ke aonang ( 20 Km ) return : RM20

Chalet : RM45 ( 3 Person ) 1 Queen + 1 Single 
            ( sorang RM15 saja )

Bot     : RM 10 sorang 
            ( Jelajah 3 pulai di Krabi )

Makan : RM 20
Lain-lain : RM50 

Total : RM 120 

Kapal Layar Mat Salleh kalau mampu boleh lah sewa..haha
tempat ni agak *sesuatu* sikit orang pmpn kalau boleh tak payah lah tengok..haha
Air dia sangat cantik dan cetakkkk
Ini kos dari aku sendiri lah ea selepas di kira-kira banyak ni lah yang telah di guna RM120-RM150. Sini makan muslim sng cari sebab majaroti di sini Islam so jangan risau bab makanan. Tempat shopping dekat sini memang boleh buat korang abis duit jadi berhati-hati..haha.

So total keseluruhan percutian ke Hatyai & Krabi adalah RM400 untuk 4hari3 malam di bumi Thailand. Murah kan? ini adalah bajet aku ke sana hari tu so kepada korang ini saja yang dapat aku kongsi sebagai rujukan ke Hatyai & Krabi next entry kita tengok kemana plak okeh..
thowback pic dekat Hatyai.
Ini saja gambar yang boleh di upload lain gamabar boleh cari dekat instagram : hazwanhairy

Selamat bercuti untuk semua..
Next Travel aku update lagi okeh! Semalam baru balik dari Pangkor backpackers saja..


Trip to Kota Kinabalu sabah rujuk entry di bawah:

BAJET KE KOTA KINABALU SABAH

KOTA KINABALU DAN KUNDASANG

PERCUTIAN BAJET KE KOTA KINABALU






16 comments:

Kin Naz said...

macam best je :)

Farah Waheda Wahid said...

Oh Krabi, akak memang nak jejak sana ni... he he he...

Hafiza AizZawa said...

bestnye.. ramai member dah ke sana...

Aku Penghibur said...

wahh teringin nak perfi :'(

Cik Nur™ said...

murah gakkan..!

teringinnya nak pegi...!

IbuNoey said...

wah..cantik airnya..memang bajetla pergi cuti kat sana..tapi kalau IbuNoey ni boros sikit bab nak shopping nih..risau dok bajet dr segi pnginapan n pngangkutan,tapi duit poket hancus..;)

Hafiz Hafizol said...

Bestnya.. bila la aku boleh jalan-jalan macam kau nie ye. hihi..

Bahrain said...

Memang teringin nak ke sana..

^^eKaTiKaH^^ said...

bestnya dapat pergi Krabi. Tapi banyak sangat halangan :(

Nadia Johari said...

teringin nak ergi..tapi kene tengok bajet dulu..hehe..

deno said...

alahai rindunya nak bercuti... agak2 bila la...

Kesuma Angsana said...

singgah jgk kejap cuti2 ni ! ssh nak komen dgn tab ni

Sheila Salim said...

Assalamualaikum, bestnya semuanya under bajet yang menarik. sheila dah pergi krabi, under bajet honeymoon sendiri buat. hahaha memang best gila krabi :)

SITI AISHAH MOHD SHAMIL said...

SALAM.BTW I'M VERY interested with ur baget..btw stay kat chalet ape eh kat krabi tu? murah..n condition dy okay tak..by head ke rm45 tu or per room??tlg balas.. ehe

Anonymous said...

terima kasih ...blog anda memberi inspirasi untuk saya bercuti dengan bajet yang rendah...

nuranizamasri said...

Salam. Ingat lagi tak chalet yang duduk kat krabi tu? Nak backpacking krabi but tak sure which chalet yg best n murah n dekat dengan pantai. K demand pulak