Saturday, November 16, 2013

ASAM PEDAS KEPALA IKAN RM16 SEPARUH BERBALOI ?


Tudiaa punya panjang berjela tajuk untuk entry ni, tak tahu nak letak macam mana tajuk nak explain. Btw semalam pergi makan kat kedai asam pedas dekat area rumah aku ni. Sebelum ni pernah juga makan tapi tak pernah nak try amik Asam Pedas kepala ikan merah.


en goole saja pic ni..
Ni  nampak 1 kepala kan? i means dibelah 2 untuk hrga RM16 tu.
Semalam member makan Asam pedas kepala ikan merah ni. Ingatkan harga dia sama lah dengan isi ikan merah bila bayar harga dia RM16 untuk separuh kepala tu saja. Means kepala ikan tu dibelah dua ko rasa mahal ka tidak? terkejut baq hanggg ingatkan sama harga dengan isi ikan merah ni.

Memang terlalu mahal lah kalau harga macam ni kalau 1 kepala tak pe juga ni sebelah saja memang tak berbaloi harga dia. Makan pun dah makan so kena lah bayar juga kan terima lah kenyataan bahawa asam pedas kepala ikan merah separuh berharga RM16 yeaa..hahaha..

Kami makan ikan pari RM6.50 kecik saja , Isi ikan merah RM9.00 seketul , Kepala Ikan merah separuh RM16. Sedap memang sedap tapi berbaloi kah harga yang RM16 itu? bab makan ini bukan kedekut weh cuma terasa macam tak sesuai sangat harga tu..Renungkan lahh..


20 comments:

amir zahari said...

Die takde letak tanda harga ke bro? kepala ikan tengok gak isi banyak ke tak, tp kalau dh sebelah je.. hmmm ralat jgk la bayar dengan harga 16 hengget tu..

Ann Ishak said...

memang mahal

Kongsi Blog said...

fuu.. bapok mahal..

Vee Lea said...

Mahalnya! Cuba suruh vee masak, wa kasi free! Haha :P

Nao Mei said...

Kepala ikan memang mahal kot dik hihi
Tapi bila tengok gambar tu je memang terliur dibuatnya.

Mas Zull said...

assalamualaikum hazwan hairy...wah!! pada mama mmg mahal harganya tu tapi kalau dah teringin makan juga ...

Incik Zarif said...

Tak berbaloi tu weh.. tepuk dahi kalo dpt rega mcm nih.

Rahim Aim said...

mahal kot...bro..rumah ko area mana??pe nama kdai tu??hahaha....

Nugrul Sakura said...

Mahal !

muja said...

itu maksudnya,, tak payah pergi sana dah,,, hehe

Cik Nur™ said...

kalau satu kepala boleh dimaafkan lagi la harga tu,ini sebelah..mmg mahal gilakkk..!

Sukma Haron said...

ikan merah memang mahal...kalau akak makan kedai yang mahal tu ler sekali pergi lepas tu kena pangkah ler kedai tu......

Fatin Diana said...

kemain harga. RM16 tu bole makan nasi goreng 3 pinggan kot. hihi

Arya Estinengtyas said...

kalau ditanya pada penjual alasannya semua barang dah naik :)

QasehnyaRania said...

mak mahei benor.
beli kepala ikan antor umah ciksu, biar ciksu masakkan.hihi

ayut said...

mahal tu...separuh je kot..lpas ni bli ikan merah masak sendiri jela hery...lg puas mkn.hihihi

Leeza Dayasari said...

wow..... tertelan air liur.

Aku Penghibur said...

mahalnya baik beli ikan dan suruh mak masakan

Pha Is said...

x patut.. kepala je pun, bukannya ada isi sangat..

Anonymous said...

1kilo ikan merah rm24. 1 kepala saja sudah 600g. berapa agaknya harga yang murah tu selepas masak....