Thursday, August 18, 2011

AKU REDHA DUGAAN DRI MU (RAYA 2011)

tinggal lg 12 hari ja suma umat islam nk raya kn. aku tgk suma kwn2 facebook sibuk ngn persiapan raya msing2 tp aku lgsung xpkir pasl raya skrg..sbb pe?sbb tu suma dh xbermkna wat aku tuk taun ni.skrg aku pkir cmna nk kmbalikn kesihatn aku sperti sedia kala..seperti aku yg cekal n tabah harungi suma dugaan sblum ni..tp skrg sumanya musnah aku lemah untuk semua nih..xde smngat lg nk buat apa2 dah.persiapan aku nak ke hospital wat medical cheak up again..why suma nih?aku tau ni suma dugaan buat aku dugaan yg aku tempuh mnjelang raya.aku kena kuat n smngat walau apa pn terjdi aku redha ngn ketentuaanNya.mungkin suma ni ada hkmahnya.tiada lgi airmata yg dpt aku curahkn wat masa ni hanya mampu berdoa ja skrg supaya sumanya kembali nrmal sperti asl..aku nak diriku yg dulu,aku xnak dri aku yg skrg yg penuh dgn tekanan..hanya dlm pkiran aku pkir cmna nk kembali cm besa?lgsung xde pkir lain dah..aku hnya perlukn smngat dri org2 yg aku syg.amat berat aku nk terima suma ni dgn cekal sbbb xpernh slma ni jd kat aku..lemah sglanya yg ade dlm diri aku.andai ini ramdahn n raya yg terakhir aku nk memohon sejuta keampunan dkt suma org yg aku yg susah sng dgn aku..1st aku nk ucp tq along n ezan sbb korg ade disisi abg long walaupn kita jauh.tnpa korg abg long xkn lg mampu nk harungi suma nih..tq sgt2

5 comments:

Pak Mat Tempe said...

jgn tgglkn sume org yg msh syg n syg kter..selagi mampu brusaha lagi n lagi...

Anonymous said...

xda hal...:) keep stronger.




lurve,
ezan.
(malas nk login)

maszull said...

assalamualaikum hazwan hairy...sedihnya bila baca cite ni moga semua yg dihadapi itu tetap jadi ingatan dan berdoalah moga Allah memberikan kesihatan yg baik buatselalu...:)

Pinky Aina said...

Abg hazwan sakit apa,
(Risau gila)

inche hlovate said...

apakah kisah disebalik ini??