Wednesday, January 8, 2014

PERCUTIAN BAJET KE PANGKOR ISLAND | TRAVEL


PERCUTIAN BAJET KE PANGKOR ISLAND | TRAVEL | BACKPACKERS

Seminggu2 lepas aku sempat lah pergi bercuti di pangkor walaupun 3 kali dah pergi dalam tahun ni. Kali ni backpackers saja bersama kawan-kawan kampung dari Penang best frend forever walaupun ada yang dah kahwin & ada yang dah jadi tunang orang ,ada yang dah jadi laki orang. Plan hanya seminggu lebih sahaja so semuanya sudah di aturkan so tak de lah nak backpackers sangat kan. Percutian ni pun hanya 2h1m saja so kos tidak lah terlalu tinggi .
Setengah dari kami
Dari KL 2 biji kereta dan dari Penang sebiji kereta so kami gerak pagi dan sampai di sana serentak sama-sama perjalanan lebih kurang lah kalau dari Penang pun. Kalau dari KL ni korang boleh ikut jalan Kuala Selangor sahaja bagi aku cepat lah juga lebih kurang 2jam lebih sampai lah Lumut lagipun ikut jalan lama ni tol tidak ada yea so dengan ini sudah bajet untuk perjalanan.

Untuk travel macam ni lebih baik kita jimat selagi boleh berjimat asalkan benda tu tak menyusahkan kita


Kos

Minyak : RM 50 ( Return )
Tol       :  -
Feri      : RM10
Parking : RM 10 ( bahagi 2 )
Chalet  : RM120 ( RM 60 seorang Nipah Bay Villa )
Permainan : RM 10 ( banana boat )
Makan  : RM10 siang
              RM 20

Total : RM140 seorang .

Shopping sehelai baju dan Fridge Magnet or Keychain untuk kawan-kawan abis lah RM20++ . So total semua lebih kurang RM150++ seorang..Pandai- pandai lah korang bajet kalau nak backpackers kan tak yah lah nak beria-ria sangat shopping tu yang penting kita enjoy..hahaha

Lebih Kurang bercuti Bajet bercuti di Krabi ja kan.. Belum baca lagi sila klik hujung tuh---->PERCUTIAN BAJET KE KRABI THAILAND

Makan yang ni saja bajet katanya..haha
Depa tu suami isteri yeaa ! yang lain-lain semua tunang orang..ehhh!hahaa
Owhh Flawless x muka kami?hahah
Selfie dulu sebelum belah feeling2 minat Kpop padahal..ahahaha

SELAMAT BERCUTI !!!!

23 comments:

Mas Zull said...

assalamualaikum hazwan hairy...wah seronoknya bila la mama dpt pi ke sana agaknya...:)

Oshin Kecik said...

murah gak...tp kalau dari kl la hehe kalau dari johor mmg kena ada bayar tol ... lol :p

Phat said...

masa g pangkor dulu aku tido kat nipah ni jugak . dapat tgk burung enggang x pagi2

Hafiz Hafizol said...

eh , yg engko pun tunangan org jugak ke ? haha.

::azmina nordin:: said...

murah gila bajet..rasa macam best ja

Dkna Abza said...

sementara bujang ni bagus p bercuti.. dah kawen nanti nak angkut anak bini hehehee

diana said...

"makan yang ni saja" pun nak sedap aih...:)

diana said...

"makan yang ni saja" pun nak sedap aih...:)

Mas Zull said...

assalamualaikum hazwan hairy...terimakasih penanda buku dah sampai....

p/s http://maszull.blogspot.com/2014/01/penanda-buku-berkalender-2014-dari.html

ma ❥ said...

wah murah.... nak tryy

Syida Rasyidah said...

oklaa tu kan, share reramai

Sukma Haron said...

memang budget betul nie...akak dah lama tak pergi Pulau Pangkor....tapi dah 3x pergi sana, memang best dapat berbasikal mengelilingi pulau....Hazwan tak try cycling kat sana ker?

Fatin Diana said...

kemain nak feeling kpop, haha

Leeza Dayasari said...

lama tak pergi pangkor.

Leeza Dayasari said...

happy jer yer hery pergi bercuti.

Cik Nur™ said...

rajin betul bercuti..!
seronok betul..kalau pandai bajet..mmg boleh bcuti selalu.. :)

Engku Muzahadin said...

Bestnyer, mcm menarik jer...

shasha yacob said...

wah, macam dah bayak kali travel nih. hehe. soryy hh lama xjenguk blog hang. aku baru saja nak try aktif semula. hehe

BUNDA a.k.a KN said...

Assalam,

murahnye...

SALAM MAULIDUR RASUL...

ayut said...

Hery....!!! Ayut g pangkor gak..chaket same...nipah bay villa.haha..xperasan agkye klu lalu sblh...

Sheila Salim said...

Assalamualaikum. wahh murahnya. nak sangat pergi sini :)

KakNi Sihat Cantik said...

rasanya kalau pegi pangkor ni lebih kepada nak mandi laut dan menikmati pandangan pantai dan nak makan seafood. kalau untuk berjalan-jalan tu tak sangat... so mmg budget tak besar

Anonymous said...

Good day! Τhis post could nօt be written any better!
Reading through thіs post reminds me of my good old room
mate! He alwɑys kept talҟіng about this. I will forwaгd tҺis post to him.

Pretty sure he will have ɑ good read. Maոy tɦanks for sharing!


Feеl free to surf to my homepage - แบตสํารอง