Monday, October 2, 2017

MANGROVE TOUR LANGKAWI | KILIM GEOFOREST PARK LANGKAWI

TEMPAT MENARIK DI LANGKAWI | KILIM GEOFOREST PARK LANGKAWI | PAKEJ PERCUTIAN KE LANGKAWI 

Mangrove tour Langkawi | Mangrove tour ini adalah lawatan sekitar Kilim Geoforest Park yang telah di iktiraf oleh UNESCO dan merupakan yang pertama di Asia Tenggara. Untuk sampai ke Kilim Geoforest park ini anda perlu ke Jetty tanjung Rhu untuk menikmati keindahan alam yang telah terjadi sejak berjuta juta tahun dahulu.

Mangrove tour akan membawa anda menerokai hutan paya bakau, menyusuri sungai dengan bot, melawat gua buaya, melawat sangkar ikan , melihat helang dan juga gua kelawar. Kami dapat pakej yang 2 jam punya..

jetty 



batu menyerupai kepala buaya

gua buaya tu..hehe

helang


Helang helang berterbangan.

             


jetty untuk ke gua kelawar










Kami ke sini guna pakej ja sebab mudah dan lebih murah berbanding pergi sendiri. Yang paling best masa tour ni tidak bercampur dengan orang lain yea dalam kumpulan sendiri jadi boleh lebih gila gila..haha


Video di bawah boleh tengok cara bagi makan ikan pari.Kami pun pertama kali dapat dapat tengok depan mata..

                                           





Hanya bayar RM220/pax kami dapat penginapan di Malibest resort yang sangat cantik dan selesa , kereta avanza baru , dan juga mangrove tour. Sepatutnya island hopping tapi kami tukar kepada mangrove tour sebab tak pernah sampai lagi. Sangat berbaloi ok!! 


PAKEJ LANGKAWI MURAH UNTUK 3H2M!
HANYA RM220 SAHAJA PER SEORANG!!

.
Harga termasuk.. 
Penginapan
Kenderaan
Island hopping..

.
Noted : Tambahan RM25/ PAX 
jika tarikah yang ada telah pilih jatuh pada Public Holiday ataupun Cuti sekolah.
.
PENGINAPAN DI PANTAI CENANG:
MALIBEST BEACH RESORT .
( seperti dalam gambar )
/ LANGGURA BARON RESORT/MALIBEST BEACH RESORT, SANDY BEACH RESORT & LAIN2 YANG SETARAF
.
1 bilik 2 katil queen
kereta bergantung pada bilangan
aktiviti hopping pada hari ke 2 (pagi).
3h2m - 4org rm220/person
.
Pertanyaan/booking boleh ws our crew:
Whatapps : 017- 5945084
Email: ihcube.ent@gmail.com

Facebook : jomtravel.my


Selain itu ada beberapa lagi resort di Pantai Chenang, penginapan ni bergantung pada kekosongan resort ini adalah konsep 1come 1 serve. Jadi jangan tunggu lama lama , hanya perlu bayar 50% untuk confirmkan booking anda dan selebihnya seminggu sebelum travel..

Jangan tunggu lama lama dan segera buat tempahan anda sebelum kehabisan tempat penginapan.

Boleh baca link di bawah untuk entry berikutnya mengenai Pulau Langkawi..

MALIBEST BEACH RESORT LANGKAWI






No comments: