Wednesday, February 23, 2011

siapalah aku!!!


kalaulah aku seekor burung..
akan aku terbang tggi smpai awan biru...
sehingga xlagi mampu...
tp itu suma tak mungkin..
kerana aku adlah aku...
seorang insan yang lemah!!!!

kalaulah aku air..
akan aku sirami KUALA LUMPUR ini..
yang sedang di CATU air...
untuk merubah segalanya yg berlaku..
tapi xmungkin kerna aku adalah aku..
insan yg lemah yg perlukan arah tuju..

kalaulah aku sekuntum bunga
akan aku hiasi dunia ini seindah yg mungkin.
sebegitu indah di alam maya..
tapi itu tak mungkin..
kerna aku adalah aku..
insan yg lemah yg xmampu!!!


arghhh!!!!
mengarut suma itu..
yg harus au\ku hadapi ialah realiti bukn fantasi..
cetusan minda di dlam mentari terpercik misteri..
lambaian wajah umpama bidadari...
ku capai nama mu tegak berdiri..
di dalam lamunan kita menari..
mimpi pasti datang dan pergi

17 comments:

whitee said...

cantik ayat..wat sendiri ka?
sy suka la feberet song awak tu.. mengingatkan sy kpd sesorg yg tlh m'jd sejarah..
suka ja buka blog ni untuk dgr lagu ni..hehe

hairy said...
This comment has been removed by the author.
hairy said...

ehehe....mekasih read my blog..ngee
me to feberat song sedih2 ni kn haruslah lagu nih..haha..
tq puteh msih ikut lg...next blog 2wrrow wait n see :p

maszull said...

assalamualaikum hazwan hairy...bestnya puisi ni luahan rasa dr hati...:)

zaxx said...

huhuhuu hobi sy adalah menjenguk entry pertama setiap blogger feymes ala retis ..wah abg pun termasuk dlm list saya..:) gud job abg.. tgkk ats usaha abg,,skang dh feymes.tahniah..!:)

HanaNabihah said...

entry puisi lama kan hery? hehehe.

faizal mohd said...

gambar macam retis. boleh join grup blogger popular seantero malaya la pasni.

Pinky Aina said...

Budak famos. he*U

Pinky Aina said...

Famous.he

Pinky Aina said...

Famous.he

FaFa EhA said...

pehhhhhhhhhh

Si Matatajam said...

Amboi puitisnya kata2 tu...bleh thn gak na hairy ni...

Nurfara Hani said...

Luahan hati HAzwan Hairy...

Jiwa Lara said...

nak salin dan tampal puisi nie . .

macam ada kaitan dgn diri sendiri.. :'(

inche hlovate said...

cewahhh..berpuitis tu..knpe skrg dah tak wat puitis2 indah ni hihi

QasehnyaRania said...

as-salam..
tenq ye :D

berpuitis ye :D

IbuNoey said...

Terjah entri pertama...hehe..