Monday, December 23, 2013

BOOKMARK KALENDAR 2014 HAZWAN HAIRY


BOOKMARK KALENDAR 2014 HAZWAN HAIRY


Bookmark kalendar yang aku nak tunjuk dekat korang ni adalah hasil design aku dan hadiah pemenang GA yang lepas, So kepada mereka yang menang tu tunggu lah sampai dekat rumah nanti hadiah tak seberapa uols. Terima kasih tak terhingga sebab sudi jenguk-jenguk blog aku ni walaupunnn aku lambat sikit datang blog hampa.

Bookmark Kalendar 2014 ni kalau korang nak order tu boleh lah tengok butiran di bawah.

Butiran :
FB              : Box Creative
Website      : www.ihcube.com
FB Aku      :  Mohammad Zulhairy
Whatsapps : 017-4223101

Box Creative juga menawarkan pelbagai lagi jenis perkhidmatan cetakan dan design di antaranya Name Card, Banner, Kad Kahwin, Bunting, Button Badge, Pocket Kalendar  dan sebagainya.

Bookmark Kalendar ni sesuai juga untuk gift perkahwinan bagi mereka yang mencari kelainan.



Link yang terdapat di bawah ni mohon bg detail secepat mungkin noh! thankz sebab tak pernah jemu-jemu datang walaupun ak tak sempat nak datang blog hampa..sobb

http://hafizhafizol.blogspot.com
http://www.santaileeza.com
http://sallysamsaiman.blogspot.com
http://vaneelea.blogspot.com
http://cahayacita2.blogspot.com/
http://cikpensil.blogspot.com
http://sweetsour93.blogspot.com/
http://www.dayangdeno.com/
http://maszull.blogspot.com
http://cammylia.blogspot.com/
http://erynsyaze.blogspot.com
http://kesumaangsana.blogspot.com
http://www.fatindiana.com/
http://nadiaradzif.blogspot.com
http://azstory311.blogspot.com
http://nurfara-hani.blogspot.com/
http://www.kisahsidairy.com/

Nama :
Alamat :
No hp  :

Di sini -----> Personal Blog Hazwan Hairy Dot Com

P/s : Fokus dan terus fokus dengan kerja !! Blog sebagai medium untuk kembangkan perniagaan..Usah peduli apa pun yang jadi dengan blog ini janji UV maintain..haha

Friday, December 20, 2013

TEMPAHAN BAJU MUSLIMAH


TEMPAHAN BAJU MUSLIMAH READYMADE & CUSTOMADE


BAJU MUSLIMAH CUSTOMADE

Tshirt Printing IH juga menawarkan perkhidamatan cetak Baju Muslimah dan juga menjahit baju muslimah mengikut kehendak pelanggan. Kepada sesiapa yang tengah mencari untuk mencetak atau menjahit semula baju muslimah mengikut design dari anda boleh terus berhubung dengan Tshirt Printing IH.

BUTIRAN

Boleh PM di FB
FB ---> TSHIRT PRINTING IH
Perkhidmatan cetakan T-shirt dan Sulaman..
Semenanjung,Sabah & Sarawak
whatapps : 012-3367702
call /msj : 0129047287
Email: ihcube.ent@gmail.com
Website : www.ihcube.com

Description :

Tshirt printing IH menyediakan perkhidmatan cetakan t-shirt dan sulaman pada harga berpatutan dengan kadar segera dan menjanjikan servis terbaik untuk pelanggan kami.

TEL :012-3367702 / 012-9047287 
Email : ihcube.ent@gmail.com
Website: www.ihcube.com...

Kami menawarkan perkhidmatan percetakan & sulaman pakaian, Uniform , vest , Ready Made & Customade bagi sebarang majlis atau acara kepada organisasi swasta, kerajaan, perseorangan, sekolah , club & persatuan dan sebagainya dengan harga serta kualiti yang di jamin terbaik untuk semua pelanggan kami.

Selanjutnya boleh baca di sini ----> MENGENAI TSHIRT PRINTING IH

Monday, December 16, 2013

UNDANGAN MAJLIS TAYANGAN PERDANA FILEM BALISTIK


FILEM BALISTIK | TAYANGAN PERDANA FILEM BALISTIK 

Filem Balistik yang akan mula di tayangkan kepada umum pada 9 Januari 2014 menampilkan pelakon hebat di antaranya adalah Datuk Rosyam Nor , Rita Rudaini , Adi Putra , Jack Lim, Mei Yan, Dato Rahim Razali dan juga pelakon cilik Raykarl. 

Filem balistik di arahkan sendiri oleh Datuk Rosyam Nor merupakan filem aksi yang mengangkat tema gangstersm dan kasih sayang selain membawa mesej yang tersendiri kepada pononton tempatan.

Jemputan dari email terbaik lah undangan macam ni..hakhak
Terima kasih kepada SuhanMovie kerana beri peluang untuk menonton tayangan perdana filem Balistik terima kasih juga to my frend jojo yang sudi rekeman..hakhak :P

Kepada anda semua jangan lupa untuk baca update terkini !..hehe..Yang pegi esok jumpa di sana !! 

Sunday, December 15, 2013

AIM20 LEBIH INDAH DATO SITI NURHALIZA


LIRIK LAGU LEBIH INDAH DATO SITI NURHALIZA 



( Terus tekan link Youtube sini dah tak boleh yea )

Pelangi..
Terlihat tika adanya
Titisan hujan begitu resam alam
Perlu ada kepelbagaian
Cabaran dan dugaan
Membuat hidup lebih indah

Di sekelilingmu ada dinding dinding 
Yang menghadangi dan menghalangi
Di sekelilingmu ada laut laut 
Yang menghampiri dan merintangi
Jiwa serta raga 
Cinta jiwa cinta
Kau harunginya
Kau harunginyaa...

Umpama
Purnama jingga
cantiknyaaa di langit senja 
Warnanya yang tercipta dari debu zarah udara
Mengajar hidup kita ragam tak menghasil yang indah


Di sekelilingmu ada dinding dinding 
yang menghadangi dan menghalangi
di sekelilingmu ada laut laut 
yang menghampiri dan merintangi
jiwa serta raga 
cinta jiwa cinta
kau harunginya
kau harunginyaa...

Tiada yang mustahil di dunia
Segalnya mampu ditawan
Sejauh mana kemahuan
Demi ke sanaaaa.....


Di sekelilingmu ada dinding dinding 
yang menghadangi dan menghalangi
di sekelilingmu ada laut laut 
yang menghampiri dan merintangi
jiwa serta raga 
cinta jiwa cinta
kau harunginya
kau harunginyaa...

Lagu lebih indah yang di sampaikan oleh Dato Siti Nurhaliza pada malam Anugerah Industri Muzik 20 AIM20 baru-baru ini yang memukau penonton dengan kelantangan vokal Dato Siti di iringi persembahan yang simple.

#POWER


Friday, December 13, 2013

PERCUTIAN BAJET KE KRABI THAILAND | TRAVEL


PERCUTIAN BAJET KE KRABI THAILAND

Entry ni nak up pasal percutian bajet ke Krabi , Thailand. Sambungan dari entry percutian bajet ke Hatyai sebelum ni. Kos ke Hatyai untuk 3 hari 2 malam lebih kurang RM200-RM250 bagi korang yang betul-betul boleh bajet macam mana aku buat la ea.. Boleh klik link di bawah untuk kos ke Hatyai

sangat jernih air dekat pulau ni okeh..
Btw Hatyai tak best sangat lah macam rugi plak 2 malam dekat situ sebab malam "mati" kalau mak-mak, makcik-makcik, yang family memang sesuai lah dekat Hatyai shopping kan, kat sana tak macam Krabi malam sangat hidup dengan pengunjung yang sangat ramai dengan anak-anak muda. 2hari 1 malam dekat Krabi memang tak puas langsung tapi sempat juga jejalah tempat best dekat Krabi tu walaupun penat sangat.

Perjalanan dari Hatyai ke Krabi mengambil masa 3-4 jam mengikut pemandu bas or van yang korang pilih . Pegi kami naik bas balik kami naik van. Bas dia berhenti-henti tau aku sarankan jangan lah naik bas kalau korang nak pegi Krabi dari Hatyai..haha..

Kos :
Bas   : RM15
Van dari Krabi ke Hatyai + stesen bus krabi ke aonang ( 20 Km ) return : RM20

Chalet : RM45 ( 3 Person ) 1 Queen + 1 Single 
            ( sorang RM15 saja )

Bot     : RM 10 sorang 
            ( Jelajah 3 pulai di Krabi )

Makan : RM 20
Lain-lain : RM50 

Total : RM 120 

Kapal Layar Mat Salleh kalau mampu boleh lah sewa..haha
tempat ni agak *sesuatu* sikit orang pmpn kalau boleh tak payah lah tengok..haha
Air dia sangat cantik dan cetakkkk
Ini kos dari aku sendiri lah ea selepas di kira-kira banyak ni lah yang telah di guna RM120-RM150. Sini makan muslim sng cari sebab majaroti di sini Islam so jangan risau bab makanan. Tempat shopping dekat sini memang boleh buat korang abis duit jadi berhati-hati..haha.

So total keseluruhan percutian ke Hatyai & Krabi adalah RM400 untuk 4hari3 malam di bumi Thailand. Murah kan? ini adalah bajet aku ke sana hari tu so kepada korang ini saja yang dapat aku kongsi sebagai rujukan ke Hatyai & Krabi next entry kita tengok kemana plak okeh..
thowback pic dekat Hatyai.
Ini saja gambar yang boleh di upload lain gamabar boleh cari dekat instagram : hazwanhairy

Selamat bercuti untuk semua..
Next Travel aku update lagi okeh! Semalam baru balik dari Pangkor backpackers saja..

Bagi korang yang nak pergi Kota Kinabalu , Sabah boleh rujuk entry di bawah..





Thursday, December 12, 2013

PELANCARAN PERTANDINGAN FESYEN IKON SUDZEK D COLLECTION


Majlis Pelancaran Pertandingan Fesyen Ikon Sudzek d Collection telah berlangsung di Restoran Jonny's Kompleks Membeli-belah Selayang Mall baru-baru ini dan turut di hadir barisan artis seperti Zed Zaidi, Jepp Sally, Katty Azian, Norlia Ghani dan ramai lagi. 


Tujuan Pertandingan Fesyen Ikon Sudzek d Collection ini adalah untuk mencari Fesyen Ikon pakaian Sudzek d Collection untuk di peragakan kepada orang ramai. Majlis pelancaran Pertandingan Fesyen Ikon Sudzek d Collection ini berjalan dengan lancar dan turun hadir pihak media dari Melodi, RTM dan Astro Awani. Sudzek d Collection di miliki oleh Suzaidah Binti Kammadruddin.



Pertandingan Fesyen Ikon ini bakal diadakan oleh Sudzek d Collection bertempat di Selayang Mall pada 28 dan 29 Disember 2013 . Kepada yang berminat untuk menyertai pertandingan ini boleh segera PM Sudzek d Collection di SINI dan untuk mengetahui maklumat lanjut mengenai pertandingan ini boleh baca di SINI .

Jangan lupa ea kepada korang yang berminat boleh meriahkan Pertandingan Fesyen ini pada tarikh yang telah ditetapkan di atas dan lokasi yang sama..




P/s : Entry ni aku just tolong promote sahaja tolong pemilik blog Santai Leeza 
Kepada korang gadis-gadis blog yang nak join dan pergi nanti boleh PM beliau okeh!! Tolong menolong dalam dunia blogger boleh membantu anda juga..wahhh..

Pic semua dari ------> Santai Leeza Dot Com



Wednesday, December 11, 2013

MINI GA RM600 DISEMBER 2013 BY EMAS PUTIH

As-Salam


Top Referal 
Cash RM50 + Puzzle Bernilai RM50 3D

Random
Cash RM50 x 5
Perfume Gred AAA Bernilai RM50 x 6

Mini GA RM600 Disember 2013 by Emas Putih ini dianjurkan oleh Emas Putih dan disponser oleh Emas Putih , Brado Bapak , Brado Bapak II , Lylahana Shop , Maha Mahu, Wan ComelMarqis Careno dan Iluvtour


Wednesday, December 4, 2013

TSHIRT KENANGAN PIALA MALAYSIA 2013 PAHANG DARUL MAKMUR


TSHIRT KENANGAN PIALA MALAYSIA 2013 PAHANG DARUL MAKMUR

Tahniah diucapkan kepada negeri Pahang kerana menjuarai Piala Malaysia 2013. Sebagai kenangan kemenangan tersebut tshirt pahang dikeluarkan untuk simpanan semua. Stok adalah terhad !!





- RM38.00 inc postage ( Pos laju )
- 100% cotton
- XS - XXL 
- lembut dan ringgan
- warna hitam dan kuning sahaja

Hubungi 
010-234 7548 ( msj, call )
ihcube.ent@gmail.com
FB : Tshirt printing IH

Sebarang pertayaan boleh segera menghubungi no di atas. Untuk korang yang nak borong baju ni harga  borong menarik menanti anda.

#SHARE

SENARAI PENUH PEMENANG GIVEAWAY TSHIRT PRINTING IH BY HAZWAN HAIRY


Senarai penuh pemenang giveaway Tshirt Printing IH by Hazwan Hairy yang telah berlangsung selama 2 minggu yang lepas. Terima kasih tak terhingga kepada 182 peserta yang sudi support dan meriahkan giveaway ni. Di harap lepas ni korang boleh support lagi GA yang bakal menyusul dengan hadiah yang lebih menarik.

Kepada semua pemenang tahniah di ucapkan dan kepada yang tidak berjaya cuba lagi nanti okeh..Korang memang sempoi!! Terima kasih banyak-banyak..

Mereka yang berjaya dengan di random adalah

5 KEYCHAIN KRABI

80. http://akuorangkecilengkauorangbesar.blogspot.com/2013/11/tshirt-printing-ih-giveaway-by-hazwan.html
116. http://www.fatinalyaa.com/2013/11/tshirt-printing-ih-giveaway-by-hazwan.html
70. http://www.papablogger.my/2013/11/tshirt-printing-ih-giveaway-by-hazwan_14.html
55. http://farafirhana.blogspot.com/2013/11/tshirt-printing-ih-giveaway-by-hazwan.html
90. http://www.nieynasakinahza.my/2013/11/tshirt-printing-ih-giveaway-by-hazwan.html

2 FRIDGE MAGNET
173. http://syazwaninorzin.blogspot.com/2013/11/tshirt-printing-ih-giveaway-by-hazwan.html
113. http://amirahamer.blogspot.com/2013/11/tshirt-printing-ih-giveaway-by-hazwan.html

20 BOOKMARK KALENDAR 2014 BY HAZWAN HAIRY

112. http://lobaksusue.blogspot.com/2013/11/tshirt-printing-ih-giveaway-by-hazwan.html
159. http://stuffyies.blogspot.com/2013/11/tshirt-printing-ih-giveaway-by-hazwan.html
28. http://penabuluayam.blogspot.com/2013/11/tshirt-printing-ih-giveaway-by-hazwan_13.html
73. http://sayanurazu.blogspot.com/2013/11/tshirt-printing-ih-giveaway-by-hazwan.html
25. http://nurfara-hani.blogspot.com/2013/11/tshirt-printing-ih-giveaway-by-hazwan.html
176. http://blogcontestgiveaway.blogspot.com/2013/11/tshirt-printing-ih-giveaway-by-hazwan.html
65. http://ibunoey.blogspot.com/2013/11/tshirt-printing-ih-giveaway-by-hazwan.html
177. http://www.ainizakaria.my/2013/11/tshirt-printing-ih-giveaway-by-hazwan.html
180. http://applehijaulife.blogspot.com/2013/11/tshirt-printing-ih-giveaway-by-hazwan.html
144. http://nursyazana26.blogspot.com/2013/11/tshirt-printing-ih-giveaway-by-hazwan.html
11. http://siszetty.blogspot.com/2013/11/tshirt-printing-ih-giveaway-by-hazwan.html
117. http://invisiblenote.blogspot.com/2013/11/tshirt-printing-ih-giveaway-by-hazwan.html
20. http://faralalalala.blogspot.com/2013/11/tshirt-printing-ih-giveaway-by-hazwan.html
166. http://azminanordin.blogspot.com/2013/11/tshirt-printing-ih-giveaway-by-hazwan.html
110. http://thisismystorylah.blogspot.com/2013/11/tshirt-printing-ih-giveaway-by-hazwan.html
163. http://myname-ly.blogspot.com/2013/11/tshirt-printing-ih-giveaway-by-hazwan.html
17. http://pening-pala.blogspot.com/2013/11/tshirt-printing-ih-giveaway-by-hazwan.html
172. http://ayuinsyirah.blogspot.com/2013/11/tshirt-printing-ih-giveaway-by-hazwan.html
182. http://strawberrysgurls.blogspot.com/2013/11/tshirt-printing-ih-giveaway-by-hazwan.html
71. http://rusukiri.blogspot.com/2013/11/tshirt-printing-ih-giveaway-by-hazwan.html
Detail :
* Nama
* Alamat
* No hp
* No / Hadiah menang

Pm ke fb ------> Mohammad Zulhairy ||
Pm ke Fb like ----> Personal blog | Hazwan Hairy Dot Com

Tuntutan hadiah akan di beri masa selama seminggu selepas tarikh di umum kan iaitu 4hb-11/12/2013. Jika anda lewat beri maklumat yang saya nak kami akan Random kembali untuk cari pemenang lain. Hadiah tidak boleh ditukar dan keputusan adalah muktamad.

Senarai Peserta boleh Blogwalking mereka ---> Senarai peserta Giveaway

Terima kasih banyak-banyak kepada shida sebab banyak tolong..hehe ---> Dunia Sebenar Shida
TERIMA KASIH SEMUA !!!

Tuesday, December 3, 2013

PERCUTIAN BAJET KE HATYAI | TRAVEL


Percutian Bajet ke Hatyai

Hari ni nak up entry pasal percutian bajet ke Hatyai untuk korang yang teringin nak bercuti ke Hatyai, Thailand dengan kadar yang berpatutan. Untuk ke Hatyai , Thailand modal yang diperlukan tidaklah begitu besar kalau korang betul-betul pandai nak bajet macam aku.haha
Keperluan yang perlu di bawa
Destinasi bajet yang patut korang pergi kerana tempat dia yang meriah untuk shopping or jalan-jalan tengok budaya di Thailand.

Okeh jum start bercerita perjalanan di KL Sentral sehingga Hatyai. Untuk trip ni kami memilih keretaapi sebagai pengangkutan untuk ke sana. Explorasi katanya nak merasai suasana jalan jauh bersama kawan-kawan. So dengan cara ni kami semua dapat sedikit pendedahan yang mana kami belum tahu.
Welcome To Thailand
Perjalanan ke Hatyai mengambil masa 13 jam yea adik, akak, abang, makcik, pakcik sekalian yea tuk sampai terus kesana.
View from window Cholatarn Hotel Hatya
Kos :
Pengangkutan : RM120
                       ( Katil bawah RM60 , Katil atas RM54 )
Kalau korang nak murah lagi kerusi disediakan dengan harga serendah RM40 

Penginapan    : Chonlatarn Hotel Hatyai
                        RM 120  ( 2 malam )
                        1 Bilik 2 orang
                        ( Hanya RM60 seorang untuk 2 malam )

Bilik dia sangat besar okeh boleh berlari lari dalam tu..haha..Kalau satu family 6 orang pun muat sangat selesa , ruang kosong yang sangat besar. Kalau dekat KL aku rasa semalam RM 150++ 

Total : RM 180 sahaja 

Bilik hotel ni sangat selesa dan sangat besar memang murah sangat lah hotel ni juga disediakan tab mandi, kalau dekat Malaysia memang tak dapat lah hotel sehari RM60 besar, selesa dan sangat berpatutan.



Makan     : RM 20 sehari ( hatyai)
                  ( Pagi, petang, malam & kudapan semasa jalan )

Jalan-jalan : RM10 sehari ( 2x jalan jauh )
                  ( Harga termasuk bayar van & angkut semasa perjalanan )

Total : RM 50++


So peruntukan untuk bercuti ke Hatyai Thailand ni dianggarkan RM200 - RM250 seorang yea sangat berpatutan. Dengan harga ni korang boleh shopping baju 2, 3 helai , keychain & cendramata kat kawan-kawan anda , yang penting manis mulut ea baru boleh shopping bagai nak rak dengan harga yang sangat-sangat murah.

Orang dekat Hatyai memang sangat peramah tau korang mesra kan diri dengan dorang confirm boleh dapat murah. Ada ramai peniaga di sana yang boleh berbahasa melayu jadi korang tak kan ada masalah untuk berkomunikasi.

Okeh lepas Hatyai 3h2m  lepas ni kita tengok bajet ke Krabi untuk 2 hari 1 malam plak.

lain-lain dalam dalam Instagram : Hazwanhairy 

Monday, December 2, 2013

FAKTA ANAK SULUNG


FAKTA ANAK SULUNG :

Perhatian !!! Untuk entry ni tak semestinya 100% betul dan orang suka apa yang kita tulis dan beri pendapat, ini berdasarkan apa yang aku rasa dan servey dari semua member yang merupakan anak sulung. Dan juga ini status di olah semula kenyataannya .Kalau salah tu ini hanya entry semata-mata ..


FAKTA ANAK SULUNG : 

1) ANAK MANJA MAK 
   Sebab apa-apa pun mesti dia utamakan mak, ibu, umie, mommy .

2) DEGIL 
Keras kepala,
Kemahuan yg tinggi, kalau buat sesuatu bersungguh-sunggoh
Kalau kata tak nak , tak nak lah jawapannya,
Tak boleh di paksa-paksa
Senang di pujuk

3) TAK PANDAI PUJUK 
 Memang tak pandai memujuk

4) CINTA 
Sangat setia okeh

5) HITAM/PUTIH 

 Apa yg dikatakan semua dipegang. 

6) HATI 

 Nampak garang tapi hati lembut. Perangai tak boleh di tegur..wakaka


7) ARAHAN 
 Lebih suka buat kerja/hal sendiri 

8) PEMAAF/CARING 
Sangat pemaaf dan mudah kasihan dengan orang lain begitu juga caring terhadap orang lain. Tapi jangan bagi marah kalau marah faham-faham ja lah taufan pun kalah rasanya..hahaha..

Mudah bergaul dengan semua orang. Prinsip anak sulung selagi orang tu tak tegur sampai bila-bila dia tak akan tegur dulu.Seorang yang pemalu.

Nampak sombong tapi peramah orangnya hepy go lucky. Bila dia dah ngam dengan orang tu jangan tanya kenapa dia boleh jadi bestfrend forever.. Bila dah jadi BFF ni ada plak yang dengki dan tak boleh tgk hidup orang lain senang sikit !! ehhh tercarut plak ..hahaha..tak de kena mengena..wakaka
.

#SAYAANAKSULUNG