Thursday, January 31, 2013

SEPETANG BERSAMA BLOGGER 2013 ( 13 GAMBAR )


SEPETANG BERSAMA BLOGGER 2013 #SBB2013

Untuk entry hari ni adalah entry sambungan " Sepetang Bersama Blogger 2013 anjuran Denaihati.com"Kalau korang belum baca lagi boleh klik SINI

Part ni tak ada benda sangat nak diceritakan semua dah ada dalam entry lepas. Nak tunjuk kat korang sedikit gambar tuk tatapan wordless wednesday..hehe. Yang pasti gambar ni dapat mengambarkan betapanya aku rasa gembira dapat hadir event yang semeriah ni.

BERSAMA ZARUL UMBRELLA + PEN MERAH
NISA KAY + KAK IERA + BRO FRAMESTONE
OTAI-OTAI YG PERAMAH
AZRI.MY + FAIZ
COOL BOY
YUYU ZULAIKHA 
AKHIRNYA DPT JUGA BERGAMBAR
SANTAI LEEZA.COM
ORANGYA SGT MESRA
JEJAKA KACAK
KATAK COMEL + BONI  KACAK + KOZUMI

ZARUL UMBRELLA
TIME NI BRO ZARUL DTG DKT MEJA
SYUKRI
TINGGI GILA..HAHA
KAK JIE @ KUJIE.COM + INTAN
PUANBEE.COM
IBU MUDA YANG PERAMAH

OTAI DENAIHATI.COM
ABG ANSEM.COM
KAK SWEET + LEEZA + PUAN BEE + NAMIA + KAK SHA
TAHNIAH KAK SHA DPT IPHONE5
Blogger-blogger ni ja sempat sembang yang lain tak sempat..sobsob

Itu saja gambar yang boleh di pratonton kan tuk kalian semua..lain-lain gambar nanti aku upload dekat Instagram lah ea.. boleh follow sini ----> http://instagram.com/hazwanhairy/

p/s: Maaf bz sekarang ni malam-malam baru boleh blogwalking..

kalau korang nak buat tempahan BAJU I LOVE BLOGGING boleh klik SINI


TERIMA KASIH DUNIA SEBENAR SHIDA


Jutaan terima kasih dekat Shida pemilik DuniaShida.com yang banyak tunjuk ajar kat aku mengenai HTML ni.  Terkini Beliau  buat kod dan tunjuk ajar aku mengenai column di blog. Benda apa tu? haaa korang kalau yang selalu masuk blog aku ni mesti perasan kan ada perubahan sedikit.

Nampak tak kaler oren di bawah ni? aku memilih tema oren plak blog ni backgorund putih yang aku gigih buat selama 3mggu beberapa bulan lepas ni senang nak letak kaler apa pun semuanya masuk..hehe


" blog ni macam ada perubahan la " itulah kata-kata dari leeza pemilik santaileeza.com . Ingatkan tak de orang nak komen camtu rupanya ada..hehe..

Maaf yea shida sebab menyusahkan then terima kasih so much sanggup beri tunjuk ajar dari mula kenal sampai lah sekarang.Nanti hery belanja minum ok!hahaha... meh terjah shida beramai-ramai klik SINI

tempahan baju I LOVE BLOGGING masih dibuka boleh buat tempahan di SINI




Tuesday, January 29, 2013

SEPETANG BERSAMA BLOGGER 2013 ANJURAN DENAIHATI.COM


SEPETANG BERSAMA BLOGGER 2013 # SBB2013 ANJURAN DENAIHATI.COM

Untuk entry ni just nak buat intro mengenai event Sepetang Bersama Blogger  2013 anjuran Denaihati.com yang di adakan di Hotel Singgahsana Petaling Jaya , 26 Januari 2013.

SEPETANG BERSAMA BLOGGER 2013
ANJURAN DENAIHATI.COM
Korang yang mana berpeluang nak pegi tapi x grab peluang ni sangat-sangat lah rugi free plak tu bukan senang nak dpat peluang macam ni.

Sepetang Bersama Blogger 2013 ni di sertai oleh blogger-blogger "otai" "hebat" dari Malaysia, Indonesia dan Brunei yang tak kekok beri ilmu sedikit sebanyak dapat membantu blogger-blogger yang baru mula nak bertapak dalam dunia blogging ni.


Forum yang di jalan kan semasa event ni berlangsung  amatlah berkesan untuk aku . Panel-panel hebat yang menjawab pelbagai soalan yang diajukan oleh blogger lain sedikit sebanyak dapat membuka mata aku untuk merancang kembali kelemahan blog hazwan hairy.com ni.

Antara panel hebat tersebut adalah beautiful nara, amanz.my , yuyu zulaikha , kujie2.com , noeeha , bang wan ( blogger indonesia fatamorgana ) dimana masing-masing mempunyai cara berblogging yang berlainan dari semua aspek. Aku sangat teruja bila dengan ulasan dari dorang walaupun sekejap saja.

Jutaan terima kasih dekat blogger denaihati.com , bro Ilham kerana menganjurkan event sepetang bersama blogger 2013 ni. Event yang aku rasa sangat sesuai diadakan setiap tahun oleh kerana event ni sedikit sebanyak memberi kami ilmu dan mengeratkan hubungan silaturahim antara blogger yang pada mulanya tak kenal langsung sesiapa sehinggalah macam dah kenal lama.
BERSAMA DENAIHATI.COM
Syabas tuk beliau yang telah berjaya handle event yang segah ni dan melancarkan produk terbaru yang akan di pratontonkan kepada korang semua..respek!

Itu saja untuk part ni tunggu entry yang akan dipublish seterusnya mengenai blogger-blogger yang hadir semasa event ini.Tunggu entry ni okeh macam-macam kejutan ada..hehe

lain-lain gambar aku akan upload dekat instagram. Boleh klik sini----> http://instagram.com/hazwanhairy/


P/S: Tunggu next part !

 kalau korang nak buat tempahan BAJU I LOVE BLOGGING boleh klik SINI






Friday, January 25, 2013

KEYWORD NUFFNANG HAZWAN HAIRY MELEKAT


HAZWANHAIRY.COM | BLOGGER

Senarai keyword yang melekat di Nuffnang semalam. Semua yang baik-baik saja orang cari di blog hazwanhairy.com ni..haha.. Ada juga terlekat keyword hazwan hairy di situ siapa yang sedang cari aku ni?haha.. Adakah sebab entry INI or INI cari aku?okeh sangat bahaya..haha

KEYWORD SIMPLE JA KAN
Haa kepada korang yang nak buat tempahan baju I LOVE BLOGGING boleh segera bagi nama boleh klik sini ----> I LOVE BLOGGING

p/s: Seminggu ni idea rasa macam dah hilang sangat-sangat dah sampai boleh buat entry yang xberfaedah ni..haha..ohmai! Esok aku pergi event sepetang bersama blogger anjuran denaihati.com #SBB2013 so hope aku dapat ilmu then boleh lah create entry yang berfaedah sikit dari entry ni kann..haha

jumpa esok...

Wednesday, January 23, 2013

43943 PAGEVIEW 17509 UNIQUES VIEW


TIPS TINGKATKAN TRAFIK BLOG  | UNIQUES VIEW | PAGEVIEW

Alhamdulillah Page View dan Unique View still kekal maintain untuk tarikh 8- 14/1/2013 minggu lepas. Berkat kegigihan aku mengamalkan tips-tips yang aku sendiri buat..haha..Yang penting mesra lah ngan semua followers ok untung-untung dorang review blog korang.hehe

Pageview dan Unique view amat penting dalam dunia blogging kerana ini merupakan salah satu dan semangat untuk terus berblogging. Jadi hari ni nak kongsi ngan korang sikit tips-tips tingkatkan trafik cara hazwan hairy.com. Korang boleh amik yang mana korang rasa boleh membantu korang upkan trafik korang dari hari ke hari ..klik SINI



Dibawah ni Page view & Uv yang sempat aku buat entry
Tekan link kat bawah ni kalau nak tengok entry...

p/s : Semoga dapat bantu korang sedikit sebanyak semua ni.Yang pasti jangan putus asa okeh usaha tangga kejayaan.Yakin pada diri masing-masing bahawa anda mampu lakukan.Kaji apa kekurangan yang ada..

Untuk tempahan baju I LOVE BLOGGING boleh klik  SINI


WORDLESS WEDNESDAY | BLOGGER


BLOGGER | PETRONAS THE SWITCH FOR EXTRA ROAD CHALLENGE | ROOFTOP G-TOWER 


Nisa kay , Dkna Abza , Bro Framestone , Daphne Iking ( biru )
Aku, Mikail , Boni Kacak , Shairazi


Sunday, January 20, 2013

MAHARAJA LAWAK MEGA 2012 FINAL



MAHARAJA LAWAK MEGA 2012 FINAL | UNIQUES VIEW | PAGEVIEW 

Tahniah buat jozan kerana menjadi Juara untuk Maharaja Lawak Mega 2012 musim ni. Kepada yang lain tu pun tahniah sebab telah buat yang terbaik dalam pesembahan cuma rezeki belum berpihak kepada anda
.
Apa yang aku nak menaip dalam entry ni ada juga mengenai Maharaja lawak mega sebab entry mengenai ini lah 18/1/2013,  UV aku 4690 dan Page view 8992 .

UV 4690 PAGEVIEW 8992
TEKAN UNTUK TUMBESARAN

Time ni aku tak online langsung tau start dari pukul 3 petang sampai lah pukul 11 malam oleh sebab time ni aku sedang berjalan-jalan untuk menikmati permandangan indah di Rooftop G-Tower Kuala Lumpur attend event..haha.

Risau lah juga takut tak dapat nak maintain UV kan tapi alhamdulillah sekali tengok melambung-lambung plak 2x ganda okeh syukur sangat.Banyak hits dari Maharaja Lawak Mega.

Sempat tengok 30 minit terakhir saja Final.So korang yang belum tengok tu meh tonton dengan aku sekali..haha..







Selamat menonton sebelum kena block ngan youtube..hihi..

Kalau korang nak maintain trafik blog boleh klik SINI


TEMPAHAN BAJU I LOVE BLOGGING


TEMPAHAN BAJU I LOVE BLOGGING 
ENTRY MELEKAT SEHINGGA ODER PERTAMA CLOSE
25/1/2013

Hari ni nak tunjuk kat korang 1 baju i love blogging untuk tempahan jika korang berminat nak buat koleksi boleh segera menempah..Design baju ni boleh anda lihat di bawah ni, kelebihannya website ( boleh letak atas,tengah,bawah ) anda akan di letakkan di baju anda Jadi jika korang pakai baju ni orang akan tahu website blog korang ni salah satu cara nak tingkatkan trafic blog korang di carian google..hehe

URL WEBSITE KORANG


Kalau korang berminat boleh buat tempahan melalui

HP : 017-4223101
Email : hazwan943@yahoo.com.my
facebooki love blogging

Saiz          : XXS- 3XL ( unisex )
Warna      : Putih ( tidak jarang tp tebal ), hitam ,merah, etc (sarankan putih )
kolar         : Bulat
Harga Lengan pendek  : Rm30
Harga lengan panjang   : Rm33
termasuk kos penghantaran semenanjung, sabah & sarawak ( pos laju )
Tulisan I LOVE BLOGGING kaler HITAM..

PERCUMA : BUTTON BADGE I LOVE BLOGGING ( TERAWAL )

Like page ni ----->  I LOVE BLOGGING

TEMPAHAN BILA-BILA MASA ...

Saturday, January 19, 2013

MEET YUYU ZULAIKHA | STAR LRT KLCC


YUYU ZULAIKHA

Yuyu Zulaikha memang nama yang tak asing lagi dalam dunia blogging ni. Gadis yang berasal dari Langkawi ni seorang yang sangat sempoi dan peramah walaupun hanya 10 minit saja sempat sembang ngan beliau. Intro yang sangat skema..haha..

Alkisahnya semalam aku da event blogger area Ampang Park LRT so aku parking kereta dekat KLCC. Dah lepas parking tu aku terus lah jalan-jalan nak g star lrt tu tiba-tiba aku rasa gadis kecik molek sedang berjalan ni macam kenal lah. 

Turun tangga dekat klcc tu aku cepatkan jalan sebelah beliau then terus tegur "yuyu kan"? terus yuyu senyum..yaa yuyu lah ni ..So aku perkenalkan lah diri aku ni dengan muka xmalu..haha.Nasib yuyu bagi respon kalau tak mana lah aku nak letak muka aku ni wei..

Jalan menuju ke kaunter tiket bersama-sama sempat lah juga sembang juga stay mana,asal mana yang penting 1 loghat so senang sembang..haha..Lama gila aku tak naik str lrt tu dah pakai token plak ea so aku xtau camna nak beli benda alah tu then yuyu tolong tunjukkan okeh ,pastu boleh plak dia nak belanja tiket train tu..sumpah malu gila time tuh! bagi duit kat yuyu dia xnak.. 

"sokay-sokay yuyu belanja" omg baru ja jumpa sangat baik hati orang nya..Terkelu lidah tak tau nak cakap apa berulang kali say terima kasih dekat yuyu. Rasa cam nak simpan ja token yang yuyu bagi tu..hahahaha.. Nanti kalau ada rezeki jumpa yuyu lagi nak blanja dia minum lah , kalau yuyu baca entry ni kan best..haha..Tak sempat nak sanp pic ngan beliau lagipun ramai orang + tak da orang yang leh tolong.hehe

Blog Yuyu Zulaikha ----> kupukupukecik.blogspot.com


p/s: Lepas ni entry bersama Nisa kay, Hanis Zalikha , Bro framestone , Dkna , Boni kacak , Eazy dan mikail..Sangat best bila dapat jumpa dorang yang sangat-sangat sporting kalau da peluang nanti boleh lah sembang lagi. 4jam bersama dorang ..

Friday, January 18, 2013

TAKE BACK YOUR COMMUNITY


TAKE BACK YOUR COMMUNITY

Kepada korang blogger-blogger yang stay dekat sekitar Lembah Klang boleh lah amik peluang ni tuk kenal dengan blogger-blogger lain yang join this event. Ahad ni ada projek volunteering dekat Pasar Seni pada pukul 10 pagi. Korang yang free tu boleh lah roger Bro Framestone di Facebook beliau dengan kadar segera.

Ianya adalah satu projek "take back your community". 4jam projek ni anda akan diberikan 1 tiket percuma untuk mini konsert dari Ariff AB, MIO dan Ila Damia. Jadi apa tunggu lagi PM Bro Framestone di SINI

Sertakan nama, email, no phone dan url blog korang.

p/s: Tak dapat join time ni nak g holiday ..hihi



Thursday, January 17, 2013

DIGI C4c | CPUV / BUFFERED EARNING


DIGI C4c | CPUV / BUFFERED EARNING | DIGI CHALLENGE FOR CHANGE


Terima kasih dekat nuffnang sebab bagi lagi Buffered Earning untuk blog hazwanhairy.com ni. Sebenarnya dah lama dapat BE untuk DIGI C4c ni tapi hari ni baru sempat nak update promte benda ni. Orang memberi so kita terima ja lah kan then promote terus iklan dari Digi.

Mesti ramai belum tahu lagi pasal Digi C4c ni kan. Digi C4c ni adalah pertandingan mencari idea-idea mudah alih yang mampu menaikkan taraf hidup rakyat malaysia. Untuk keterangan lanjut boleh lah klik SINI

Kalau nampak iklan-iklan nuffnang yang sedang merayau-rayau dalam blog hazwanhairy ni kan boleh lah tengok-tengok ea..Dan juga iklan-iklan dari blogger yang dok berkelip-kelip dalam blog ni kot-kot ada yang menarik minat anda semua.

tips nak dapatkan BE boleh klik SINI

P/s: Bagi korang yang nak buat tempahan baju I LOVE BLOGGING  boleh klik SINI


Wednesday, January 16, 2013

25 RANDOM FACTS ABOUT ME


BLOGGER  HAZWANHAIRY.COM 

Baru berkesempatan nak menaip entry ni. Ramai yang dah taq aku soh buat benda ni tapi aku tak ingat sapa dah cuma ingat blogger ni saja ---> Nusha
Ada aku kesah nak buat entry pasal ni.haha..

1. Hazwan Hairy nama gabungan aku dengan adik aku hazwan. aku bagi nama tu masa dia kecik so di smbung nama aku rasa cam sedap lak..haha * nama penuh aku Muhammad Zulhairi.

2. Anak sulung dari 4 adik beradik

3. Cita-cita aku nak jadi  Pramugara dari kecik smpai sekarang walaupun hakikatnya aku tak layak oleh sebab faktor yang tak dapat di ellakkan

4. Tinggi aku 163cm berat 43 ( kecik molek ja haha )

5. Asal Bukit Mertajam Penang tapi menetap di Damansara dah 4 tahun lebih still pelat penang tak hilang..haha

6. Berkelulusan dalam bidang Engineering tapi still keja kerani lagi..

7. Bila snap gambar aku tak suka senyum sebab nampak sangat buruk..haha

8. Suka mencuba sesuatu yang baru walaupun kadang-kadang kurang menjadi tapi alhmdulillah jika ada rezeki.

9. Suka sangat berfesyen walaupun kena kutuk macam-macam..haha

10. Suka melancong bila ada duit ( xsbar nak g KK & Krabi )

11. Gila karok walaupun hakikatnya suara kelaut..ahks

12. Bila aku stress aku akan makan banyak-banyak pastu aku suka lepak dekat rumah-rumah banglo mewah dekat Bukit Rahman Putra Sg Buloh.

13. Mudah mesra dengan semua orang tak kira status korang apa.

14. Tak suka orang yang tak tepati masa/ tak suka buat orang tertunggu-tunggu

15. Suka bercakap walaupun orang nampak baik ja..haha

16. Tak suka tengok kawan-kawan sedih + mudah kasihan dengan orang

17. Suka sangat makan nasi goreng cendawan + tomyam pedas

18. Sangat suka teh o ais .sampai disuruh tukar air lain lah kalau g kedai makan..haha

19. Fobia dengan air .kalau mandi laut mandi tepi -tepi ja ada kisah disebalik itu..haha

20. Suka sangat mengemas rumah kalau ada mood. Kalau umh sewa malas kalau umah kampung sangat rajin..haha..

21. Suka cari kawan baru tapi bila dah kawan ramai amik kesempatan

22. Sangat suka dengan kaler warna warni macam blog aku juga baru meriah hidup.

23. Aku suka tengok keretapi, kapal terbang ,rumah besar,dan kereta besar..

24. Suka kumpul paper beg yang aku shopping, gila shopping| ada aku kesah orang nak cakap macam pmpn suka shopping duit aku,aku punya pasal lah kan..haha

25. Kehulur kehilir memana pun kalau aku pergi bercuti aku akan bwa segala baju yang aku sayang berpuluh-puluh helai tu dan tak kan aku tinggal dekat rumah.


Itu saja lah tentang aku yang korang belum tahu lagi..hehe

Untuk korang yang nak buat tempahan baju I LOVE BLOGGING boleh klik SINI
Baju ni eksklusif tau + website korang kat belakang baju..


Tuesday, January 15, 2013

JADUAL PERLAWANAN BADMINTON TERBUKA MALAYSIA MAYBANK 2013


JADUAL PERLAWANAN BADMINTON TERBUKA MALAYSIA 2013 | HARGA TIKET PERLAWANAN BADMINTON BADMINTON TERBUKA MALAYSIA 2013 | KEDUDUKAN SEAT STADIUM PUTRA BUKIT JALIL

Perlawanan badminton terbuka pusingan kedua berlangsung di Stadium Putra Bukit Jalil, Malaysia. So rakyat Malaysia boleh lah menyaksikan perlawanan badminton ni secara langsung. Untuk korang yang berminat nak nak tengok live di sini disediakan Jadual perlawanan Badminton Terbuka Malaysia Maybank 2013 dan Harga Tiket Perlawanan Badminton Terbuka Malaysia 2013.




sumber : HERE

p/s: Sabtu or ahad ni sapa yang pegi helo-helo la ok...free seatting ja kot ..HAHA...

Monday, January 14, 2013

AIR ASIA FREE SEAT


AIR ASIA FREE SEAT | TIKET PERCUMA AIR ASIA | BIGSALE AIRASIA

Tempahan tiket Airasia percuma bermula 15/1/2013 hingga 20/1/2013. Jadual penerbangan pada 20 Ogos 2013 sehingga 9 Feb 2014. Kepada korang yang merangcang untuk menghabiskan cuti tahun 2013 bersama keluarga tersayang, orang tersayang, kawan-kawan boleh segera menempah di Airasia.


Yuran dan cukai lapangan terbang bermula dari rm26 sahaja. Sangat berbaloi-baloi Penerbangan ke seluruh dunia jadi jangan lepaskan peluang keemasan ni plak macam tahun lepas aku booking ke Kuching korang masih ingat lagi kisah-kisah vacation aku?haha...Untuk kali ni trip ke Kota Kinabalu...


Untuk promosi Airasia.Com pun ada promosi hebat penerbangan pergi balik + 2M penginapan + cukai dari RM69 to Bali, Bangkok, langkawi, Guangzhou , beijing dan banyak lagi..

jum booking ----> Airasia.com


BLOGGER SANTAI LEEZA.COM



Korang tengok tajuk mesti dah familiar dengan nama blogger ni kan? Yaa beliau adalah leeza pemilik blog santaileeza.com merupakan salah seorang bakal pendidik anak bangsa . Untuk entry ni aku buat entry pasal beliau oleh sebab menghargai apa yang telah dia buat untuk aku . Tergamam,terkelu bila membaca entry yang beliau tulis di dalam entry INI

Betul orang cakap "jika kita buat baik dengan orang ,orang akan buat baik dengan kita" Jadi ini telah dibuktikan oleh leeza. Aku dengan leeza baru ja kenal lebih kurang 5 bulan kalau aku tak silap lah. Tapi sehingga hari ni dia tak pernah jemu datang blog aku komen dan sebagainya same with me juga lah. Ada ramai sangat blogger macam leeza dekat blog aku ni kalau boleh aku nak senaraikan mereka semua tu.

Tapi untuk entry ni kenapa leeza seorang?haaa kerana aku ni di kira bertuah sebab terpilih sebagai pemenang dalam contest anjuran beliau bulan 12 lepas.Walaupun saguhati aku rasa berbangga tau sebabnya aku jarang dapat hadiah dari blogger..sobsob.Meh tengok hadiah yang aku dapat ni sangat menarik minat aku weh.


 Menarik kan? kalau korang nak macam ni or kenal blogger yang gila-gila sporting ni boleh klik --->http://www.santaileeza.com/

haaa kepada korang yang berminat nak tempah baju I LOVE BLOGGING boleh klik SINI 

P/S: Gathering dalam perbincagan lagi lokasi Time Square KL awal bulan 3 korang yang baca entry ni amik cuti siap-siap okeh..hehe..

 

Sunday, January 13, 2013

KALENDER HAZWAN HAIRY IN MAJALAH REMAJA


KALENDER 2013 EKSKLUSIF HAZWAN HAIRY | MAJALAH REMAJA

Alkisahnya semalam singgah 7E nak beli barang pastu tergerak hati nak tengok majalah remaja dekat situ. Belek punya belek sampai dekat ruangan blogspot tu serius sangat terkejut bila tengok gambar kalender eksklusif 2013 hazwan hairy terpampang dekat salah satu blogger yang terpilih oleh pihak remaja ruangan blogspot iaitu azwarsyuhada.blogspot

sebelah header kak mialiana.com 

Sungguh tak sangka lah penulis tu boleh plak amik aku punya kalender ni sebagai gambar hiasan dalam tu..ahaha.. Gambar ni mayb penulis amik masa azwa join contest kalender eksklusif 2013 hazwan hairy di akhir-akhir tahun 2012 lepas.Walaupun gambar tu kecik saja aku ecited juga tau! gila kau x excited kalender ada design sendiri dalam tu..haha..

Bulan Mei 2012 lepas blog aku dah terpilih untuk di review oleh penulis ruangan blogspot remaja ni boleh tengok SINI. Time ni aku guna url http://fanomena.blogspot.com. Masa tahun lepas ruangan blogger dorang muatkan 4 saja blog-blog yang di pilih.


Tapi sekarang ni 7 blog kot dalam 1 page tengok macam sempit sangat space dan ulasan pendek tapi padat dengan isi tak macam dulu ucapan agak panjang juga lah mayb penulis lain yang take over ruangan ni kan. Pape pun terima kasih dekat penulis ruangan blogspot majalah remaja kerana beri peluang kepada blogger-blogger untuk perkenalkan blog kepada pembaca majalah remaja.


Nak baca boleh klik SINI

Untuk yang berminat nak buat tempahan baju eksklusif I LOVE BLOGGING boleh klik SINI


Saturday, January 12, 2013

SECEBIS KISAH SEORANG LELAKI


REVIEW BLOGGER 



"Secebis kisah seorang lelaki, Satu langkah menuju impian, seribu halangan jadi cabaran " Itulah tagline pemilik blog ZakwanFahmi.blogspot.com seorang blogger yang dah  lama bertapak dalam dunia blogging akan tetapi blog yang di ushakan ini adalah blog baru. Tagline yang sangat menarik ala-ala "sejuta langkah kembara impian hazwan hairy " plak kan..Okeh tagline kami over sikit kearah meminta kritikan di situ....wakakaka...

Beliau ni kawan aku dari penang yang baru nak memulakan kembali penulisan dalam blog ni. Kepada korang yang nak kenal blogger Penang yang menetap di Tawau ,sabah, berstatus bujang , berkerjaya dalam kerja ni iaitu ***** ( kena sensor ) oleh sebab takut dia marah aku plak bgtau kerja itu..hahaha..Boleh segera follow beliau di --------> http://zakwanfahmi.blogspot.com/

Marilah kita ramaikan kenalan blogger dalam alam maya ini. Blogger yang sporting, ramah, itulah beliau siapa lagi yang nak bantu blogger baru kalau bukan kita-kita yang dah lama ni ( lama ke ) kan..Okeh itu saja untuk review blogger awal tahun ni..next blogger? sila lah jadi followers aku pastu aku review...

p/s: Dengan kata dia nak buat 1 contest design hadiah utama HP ..


Untuk tempahan baju I LOVE BLOGGING blh klik SINI


SIMPLE GIVEAWAY BY FD

GIVEAWAY

Untuk minggu ni aku join segmen dari FD. Mesti dah ramai kenal ngan beliau kan? Oleh sebab close date segmen ni lambat lagi sempat lah aku join untuk hari minggu ni. FD ni baru ja aku kenal dan close kalau tak usha-usha blog dari jauh je..hehe..

Kalau korang nak join juga segmen ni boleh lah dengan segera tak perlu nak menaip entry panjang berjela.Ikutkan tak perlu pun nak menaip oleh sebab aku suka taip so aku gigih lah menaip juga entry ni.Okeh kan FD? haha meh terjah GA beliau ada hadiah rantai ok klik -----> SINI

Blogger sporting ni terbaik !!Blogger ni pun tempah baju i love blogging dekat aku. Insyallah awal bulan 3 akan adakan gathering kecil2 lokasi TIME SQUARE KL ( BELUM PLAN )...Kepada korang yang nak tempah untuk bulan ni belum terlewat lagi nak bagi detail bab bayaran nanti dulu..berminat nak tengok baju i love blogging boleh klik SINI
( sempat lagi promte jgn marah FD haha )


p/s : Tengok-tengok iklan berkelip-kelip dekat atas tu macam-macam korang leh tempah produk di situ..



Friday, January 11, 2013

RUANG IKLAN DISEWA SEPENUHNYA


RUANG IKLAN BLOG HAZWANHAIRY.COM

Alhamdulillah berasa sangat bersyukur dengan apa yang diberikan oleh Allah swt. Bersyukur dengan rezeki yang dilimpahkan dan bersyukur dengan mereka yang mempercayai blog hazwanhairy.com ni untuk mengiklankan produk mereka kepada korang & umum.
Mula-mula pikir macam tak yakin takut tak ada orang nak sewa tapi setelah dapat support dari kawan-kawan suruh cuba dahulu so aku pun cuba lah hasilnya buat aku terkejut sekejap saja dah full. Dan nak memohon maaf kepada mereka yang nak guna khidmat saya tapi dah full tu..Next month Insyallah saya kan buat lagu pakej ruang iklan ni jika dapat feedback baik dari mereka-mereka.

Kepada korang yang nampak banner berkeli-kelip kat atas dan tepi tu mohon jasa korang tuk lihat produk-produk dari pembaca blog. Sama-sama lah kita membantu mereka yang buat bisnes ni .Siapa lagi kalau bukan kita nak support bangsa kita sendiri kan? jadi apa salahnya kita membantu sekali kita ikhlas membantu orang 1000x pintu rezeki kita akan dibuka...

Untuk permulaan ni tiada lagi entry promosi untuk produk mereka sebabnya 15hari  percuma just nak perkenalkan dulu iklan dari mereka..

Untuk keterangan lanjut mengenai pakej yang aku sediakan ni boleh klik SINI

Untuk korang nak tempah baju Eksklusif I LOVE BLOGGING boleh klik banner iklan diatas tu. Aku pinjam jap sbelum mereka bagi banner..hakhak.. OR klik SINI

 

Thursday, January 10, 2013

REBAT 200 | PAKEJ KOMUNIKASI BELIA


REBAT RM200 | CARA DAFTAR REBAT RM200 | PAKEJ KOMUNIKASI BELIA | SURUHANJAYA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA MALAYSIA

NO TEPON BLH AMIK TUK ODER FOR JOB..HAHA
Setelah 5 hari mencuba hari ni baru berjaya lepas ."Tahniah permohonan anda telah diterima". Memang tersangat susah nak isi ribet rm200 dalam page Suruhanjaya Komunikasi Dan Multimedia Malaysia. Hari ni  ja dah hampir 50000 ribu orang bujang telah berjaya menghantar permohonan termasuk lah aku..Ribet rm200 ni siapa cepat dia dapat tau..ikut nasib juga rupanya rebat ni..Apa-apa pun aku telah berjaya..haha

Haa kepada korang yang belum isi lagi tu boleh lah isi dekat SINI
Syarat-syarat
Umur : 21 -30 Tahun 
1 telefon pintar : 1 belia
Pendapatan rm3000 kebawah.


Gudluck.....


Berminat nak tempah baju eksklusif I LOVE BLOGGING boleh klik SINI


ANUGERAH BINTANG POPULAR BERITA HARIAN 2012


ANUGERAH BINTANG POPULAR BERITA HARIAN 2012 | SENARAI PENUH ANUGERAH BINTANG POPULAR BERITA HARIAN 2012 | TOP5 ABPBH2012 




Di sini aku senaraikan Top 5 calon Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2012 yang bakal merebut trofi kejuaraan pada malam kemuncak ABPBH yang kan berlangsung di Stadium Putra Bukit Jalil.

Artis Lelaki Baru Popular
1. Aiman Hakim Ridza
2. Izzue Islam
3. Jimmy Palikat
4. Shah Iskandar
5. Taiyudin Bakar

Artis Baru Wanita Popular
1. Ainan Tasneem
2. Emma Maembong
3. Hanez Suraya
4. Nad Zainal
5. Wawa Zainal

Artis Duo / Berkumpulan Popular
1. Black & Malique
2. Hafiz & Adira
3. Jimmy Palikat & One Nation Emcees
4. Mojo
5. Sleeq & Najwa Latif

Penyanyi Lelaki Popular
1. Aizat
2. Black
3. Faizal Tahir
4. Hafiz
5. Hazama

Penyanyi Wanita Popular
1. Jaclyn Victor
2. Najwa Latif
3. Shila Amzah
4. Stacy
5. Yuna

Pelakon TV Lelaki Popular
1. Aaron Aziz
2. Adi Putra
3. Beto Kusyairy
4. Fahrin Ahmad
5. Johan As'ari

Pelakon TV Wanita Popular
1. Fasha Sandha
2. Izara Aishah
3. Nabila Huda
4.Siti Saleha
5. Neelofa

Pelakon Filem Lelaki Popular
1. Aaron Aziz
2. Adi Putra
3. Bront Palare
4. Shaheizy Sam
5. Zizan Razak

Pelakon Filem Wanita Popular
1. Lisa Surihani
2. Maya Karin
3. Neelofa
4. Yana Samsudin
5. Nora Danish

Artis Komedi Lelaki Popular
1. Angah
2. Jepp
3. Johan
4. Nabil
5. Zizan Razak

Artis Komedi Wanita Popular 
1. Aliza Abdullah @ Enot
2. Didie Alias
3. Jihan Raja Lawak
4. Norkhiriah
5. Sharifah Shahira

Pengacara TV Lelaki Popular
1. AC mizal
2. Aznil Nawawi
3. Awal Ashaari
4. Faizal Ismail
5. Zizan Razak

Pengacara TV Wanita Popular
1. Adibah Noor
2. Didie Alias
3. Fara Fauzana
4. Neelofa
5. Sharifah Shahira

Penyampai Radio Lelaki Popular
1. Ag
2. Faizal Ismail
3. Halim Othman
4. Nabil
5. Johan

Penyanyi Radio Wanita Popular
1. Abby Fana
2. Dj Lin
3. Fara Fauzana
4. Linda Onn
5. Raja Azura


p/s: #Sumber facebook ABPBH
TAK copy paste okeh aku salin semua ni...haha





Wednesday, January 9, 2013

BUTTON BADGE FREE UTK TEMPAHAN BAJU I LOVE BLOGGING


BUTTON BADGE | TEMPAHAN BAJU I LOVE BLOGGING


Ini adalah contoh button badge free yang akan diberikan kepada sesiapa yang menempah baju I LOVE BLOGGING . Hanya untuk 20 orang yang terawal sahaja.. Kepada korang yang berminat nak dapatkan baju eksklusif ni boleh lah segera menempah.

WEBSITE / URL KORANG
Kalau korang berminat boleh buat tempahan melalui

Email : hazwan943@yahoo.com.my
facebooki love blogging

Saiz          : XXS- 3XL ( unisex )
Warna      : Putih ( tidak jarang tp tebal ), hitam ,merah, etc (sarankan putih )
kolar         : Bulat
Harga Lengan pendek  : Rm30
Harga lengan panjang   : Rm33
termasuk kos penghantaran semenanjung, sabah & sarawak ( pos laju )
Tulisan I LOVE BLOGGING kaler HITAM..

Like page ni untuk ukuran bahu dan labuh----->  I LOVE BLOGGING

TEMPAHAN BILA-BILA MASA ...

P/S: JANGAN PERNAH BOSAN DENGAN ENTRY BLOG GUA..HAHA...


TIPS TINGKATKAN TRAFIK BLOG | HAZWANHAIRY


TIPS TINGKATKAN TRAFIK BLOG | CARA TINGKATKAN TRAFIK BLOG

Hari ni nak kongsi kat korang pasal tips tingkatkan trafik blog cara hazwan hairy. Hari tu ada orang request mengenai ini baru sempat nak create entry. Walaupun aku ni tak lah sehebat blogger-blogger lain tapi apa yang aku tahu aku kongsi ngan korang. Semoga dapat bantu korang capai target pembaca dalam blog korang.

Walaupun blog aku ni hanya blog personal tapi alhamdulillah aku maintain kan view cara aku sendiri. Orang cakap usaha apa pun kalau kita lakukkan dengan ikhlas pasti akan ada hasilnya..Page view n UV aku minggu lepas dan 2 minggu lepas 10K- 13K  SINI dan SINI

Tips-tips di bawah ni aku amalkan

1.  Tajuk entry
- Maksudnya kalau boleh buat lah tajuk yang mesra SEO ( Seach Engine Optimization ) sikit , Contoh macam " Anugerah Juara Lagu 27 " or "Tips menghasilkan blog" or " mencari kereta sewa di Kuching Sarawak" nanti kalau orang search kat google keluar link korang. Kalau tak percaya try lah search kat google tengok link blog aku ni no 1 tau.. hehe

2. Ping entry
Haa ni pun boleh bantu korang juga tingkat traffic, kalau tajuk korang meletop mesti orang nak view punya makesure jangan tajuk yang lucah-lucah ok..hehe.. Boleh ping dekat busuk, apesal.com,gua blog, cari member, oh belog, group-group dekat Fb, fanpage korang, Fb korang dan sebagainya..


3. Bloglist rakan | exchange link
Bloglist ni pun penting juga tau. Kadang-kadang orang lain yang belum kenal korang leh masuk blog korang if nampak link dekat bloglist kawan-kawan. Haaa masuk ja bloglist mana-mana pun xperlu nak memilih sangat na.

4. Mesra dengan followers.
- Yang ni aku selalu amalkan tau korang pun perlu ikut juga kalau korang nak view masuk hari-hari blog korang walapun korang xupdate. Sentiasa beramah mesra dengan followers or reader blog okeh untung-untung dorang wat entry pasal korang dah dapat view n uv free..

5. Komen & Blogwalking
- Yang ni sangat perlu bila berblogging ni . Tinggalkan ja komen-komen kalau korang baca entry memana kawan blog. blogwalking la sekejap kalau ada masa, if dorang tak masuk blog korang pun apa salahnya masuk tinggalkan "jejak" pasti akan di balas balik punya..

6. Segmen & Contest
- Tak salah kalau korang join benda alah ni tau kot-kot lah mereka yang buat segmen & contest tu list link korang dalam entry boleh orang ramai BW kat blog korang .

7. Link within
- Ini juga boleh menarik minat orang lain untuk view entry lama korang, dalam masa yang sama boleh tingkatkan view blog korang. Ternyata ianya sangat berhasil di dalam blog aku ni. Untuk menarik minat orang baca entry lepas makesure gambar yang di letakkan tu menarik minat pembaca.


8. Sticker website di kereta
- Haha  kantoi plak aku bat camni, tapi untuk korang aku bgtau ja lah macam berhasil ja bila buat gini, hasil carian google a.k.a keyword hazwanhairy.com banyak tau detech..terkejut gila aku tengok dekat overview.

9. Baju blogger ( I LOVE BLOGGING )
- haaaa korang ada baju blogger? aku ada 2 tau... 1 i love blogging baju ni khas ada 1 ja belum dilancarkan lagi 1 lagi club blogger ben asshari. Nanti korang berminat nak tempah baju i love blogger + website korang kat belakang baju boleh roger aku ok..

Tuesday, January 8, 2013

37026 VIEW 16009 UV LAST WEEK | MINGGU PERTAMA 2013



UNIQUES VIEW | TOTAL PAGE VIEW LAST WEEK | TIPS TNGKATKAN TRAFFIC

Alhamdulillah sangat bersyukur dengan semua ni. Macam ni baru lah semangat gila nak berblog kan. Blog macam dah mesra rakyat dengan reader-reader n seo-seo nampak nya..Walaupun blog personal + campur rojak dengan segala informasi tetap mendapat sokongan dari korang dan mesra seo.. Orang cakap kalau apa pun kita lakukan dengan ikhlas akan nampak hasilnya.. Tak delah nak puji diri aku ni ikhlas pun just tell to both of u..

View dan UV still maintain untuk minggu pertama 2013 naik sedikit berbanding 2minggu lepas sebanyak 28745 page view 12589 UV untuk lebih lanjut boleh klik SINI




p/s: Tips tingkatkan trafik cara hazwan hairy dah siap cuma untuk di publish ja..kalau nak kekal maintain cam blog hazwanhairy boleh lah cuba tips-tips yang akan di publish lepas ni..

untuk tempahan baju i love blogging boleh klik sini---> I LOVE BLOGGING
boleh baca sini juga ---> i love blogging
salah satu tips tingkatkan traffic..

Monday, January 7, 2013

KEYWORDS | GAMBAR PERKAHWINAN HAIRY



GAMBAR PERKAHWINAN HAIRY | KEYWORDS

Hari ni belek nuffnang tiba-tiba terjumpa keyword gambar perkahwinan hairy & hairy yang sangat banyak.  Wahh sapa lah yang search keyword ni kan gambar hairy mana la korang cari ni? mesti Hairie Othman kan? kenal ka x, ala yang berlakon dalam Filem Laftenan Adnan tu. Tak kan gambar aku plak kan orang nak search..hahaha..

Aku rasa dia lah kot sebab dia baru kahwin kan dengan anak Dato tu Alhamdulillah jodoh. Jodoh aku bila lagi? hanya mampu tunggu saja lah lagipun muda belia lagi..haha. Entry pasal artis ni aku tak reti nak buat sangat lagipun dah ramai buat kang entry tu sama lak tapi kalau nak cari hit tu boleh lah buat seo katanya kan. 

Hairy ni blogger
Hairie Othman ni artis beliau lah kot dorang cari-cari tu..hakhak


mana lagi kacak?kahkahkah
dia ni pun pernah ada kontroversi kan? opsss!! haha

p/s : Aku tak tau motip aku menaip entry ni padahal 43 draft entry dah ada..sayang nak publish kenapa ntah..
Sambung rehat penat gila arini semalam AJL27 best..huahua